Το φουστάνι με τις πεταλούδες
Ένα κοριτσάκι παίρνει δώρο απ’ τη νονά της ένα πολύ ξεχωριστό φόρεμα, και μαζί του ταξιδεύει σε έναν υπέροχο φανταστικό κόσμο, γεμάτο ομορφιά και χρώματα. Πεταλούδες από όλο τον κόσμο τη συνοδεύουν σ’ αυτό τον κόσμο και της μαθαίνουν την αξία της διαφορετικότητας και της ανταλλαγής ιδεών.
Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά "Διαβάζω ιστορίες 8+", η οποία περιλαμβάνει ιστορίες έως 2.500 λέξεις που βοηθούν το παιδί που διαβάζει άνετα να αγαπήσει το βιβλίο.
Τίτλος βιβλίου: | Το φουστάνι με τις πεταλούδες |
---|
Εκδότης: | Μεταίχμιο |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Μαντουβάλου, Σοφία (Συγγραφέας) Χαδουλού, Κατερίνα (Εικονογράφος)
|
ISBN: | 9789605019983 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Διαβάζω Ιστορίες | Σελίδες: | 72 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Απρίλιος 2013 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Ηλικίες: | 8+ | Σειρά βιβλίων: | Διαβάζω Ιστορίες |
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά |
Χριστοφορίδης Βαγγέλης
Ο Βαγγέλης Χριστοφορίδης, του Σταμάτη και της Αρτέμιδος (το γένος Ευάγγελου Καβουκόπουλου), γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8 Μαΐου 1937. Πέθανε στην –αγαπημένη του– Θεσσαλονίκη το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Ελληνική Βασιλική Αεροπορία, επί 26 μήνες, από το 1959 μέχρι το 1961. Επί έναν χρόνο στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη της Τουρκίας. Πήρε πτυχίο ειδικότητας χειριστή ραντάρ. Εργάστηκε ως διευθυντής σύνταξης στον Ελληνικό Βορρά (από το 1961), ως διευθυντής γραφείου Θεσσαλονίκης στη Ναυτεμπορική (από το 1972), ως διευθυντής γραφείου Τύπου της Τράπεζας Μακεδονίας Θράκης (από το 1986). Το 1965 έγινε δεκτός ως μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (με Αριθμό Μητρώου 148), στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της οποίας διετέλεσε μέλος. Συνταξιοδοτήθηκε το 1992. Με τη Χρυσάνθη Ραπτοπούλου παντρεύτηκαν την επομένη των Χριστουγέννων του 1971. Έναν χρόνο μετά, γεννήθηκε ο γιος τους, Γιώργος (σήμερα επίσης δημοσιογράφος) και ακόμη τρία χρόνια αργότερα, η κόρη τους, Άρτεμις (γιατρός ωτορινολαρυγγολόγος). Ο Βαγγέλης γνώρισε τέσσερα εγγόνια, τη Μάγια, τον Αχιλλέα, τον Ανδρέα-Ευάγγελο και τη Δήμητρα.
(Πηγή: "Εκδόσεις Ιανός", 2022)