Νίκος Πετρουλάκης: Από την εκπαιδευτική πολιτική στην εκπαιδευτική πράξη

Εκδότης:
Γρηγόρη
Έτος:
2013
ISBN:
9789603337454
Σελίδες:
615
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νίκος Πετρουλάκης: Από την εκπαιδευτική πολιτική στην εκπαιδευτική πράξη
Τιμή εκδότη:€39,00
Η τιμή μας: €35,10
στο καλάθι
Νίκος Πετρουλάκης: Από την εκπαιδευτική πολιτική στην εκπαιδευτική πράξη
Το βιβλίο αποσκοπεί στην µελέτη της εξέλιξης και διαµόρφωσης της Εκπαιδευτικής Πολιτικής παρουσιάζοντας το ιδεολογικό υπόστρωµα, όπως ερµηνεύεται από τα υποκείµενα, τους εκπαιδευτικούς συντελεστές.
Η βιογραφία του Ν. Πετρουλάκη εκκινεί από την σχέση του µε την εκπαίδευση και την πολιτική. Με συνεντεύξεις και αξιοποίηση αρχειακού υλικού επιχειρήθηκε η ερµηνεία των πολιτικών που εφαρµόζονται στην εκπαίδευση και της σχέσης τους µε το κράτος, την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Η βιογραφική ανάλυση, ως διερεύνηση των σταδίων ζωής του βιογραφούµενου εκπαιδευτικού, λειτουργεί ως παραδειγµατικός λόγος µέσα από τον οποίο αναδεικνύονται τα εκπαιδευτικά γεγονότα, ως συµβάντα στη χωρο-χρονική συγκυρία, ώστε και συµβολικά να ορίζεται µια µεταβαλλόµενη εκπαιδευτική πραγµατικότητα, η οποία ερµηνεύεται και καθορίζει την Εκπαιδευτική Πολιτική.
Καταγράφονται οι πολιτικές παρέµβασης στην εκπαίδευση και αναλύεται το νοµικό περιεχόµενο, ως θεσµικό πλαίσιο, σε συνάρτηση µε τη δράση των οµάδων πίεσης και τη λειτουργικότητα των εκπαιδευτικών δοµών, που νοµιµοποιούν τυπικές ή άτυπες εκπαιδευτικές παρεµβάσεις.
Πρόκειται για µια διαφορετική "αφήγηση" της Εκπαιδευτικής Πολιτικής, όπου προτείνεται η προσέγγισή της ως σύνθετη κειµενική ανάλυση ιδεολογικοπολιτικής κουλτούρας, στην οποία ενσωµατώνεται η πολυεπίπεδη πολιτική και κοινωνική δυναµική.
Τίτλος βιβλίου:Νίκος Πετρουλάκης: Από την εκπαιδευτική πολιτική στην εκπαιδευτική πράξη
Εκδότης:Γρηγόρη
Συντελεστές βιβλίου:Καλεράντε, Ευαγγελία (Συγγραφέας)
ISBN:9789603337454
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2013
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες