Λευκαδίτικα μαγειρέματα

Γεύσεις, αφηγήσεις και έθιμα στον κύκλο του χρόνου
Εκδότης:
Fagotto
Έτος:
2008
ISBN:
9789606685149
Σελίδες:
228
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Λευκαδίτικα μαγειρέματα
Τιμή εκδότη:€22,00
Η τιμή μας: €19,80
Λευκαδίτικα μαγειρέματα
Ένα βιβλίο για τη μαγειρική, αλλά και για τους ανθρώπους της Λευκάδας, γραμμένο από μια Λευκαδίτισσα γι' αυτόν τον τόπο με το γλαυκό φως, με την ελιά και το κυπαρίσσι, με τη σμαραγδένια θάλασσα...

"Στην πόλη οι γυναίκες παίρνουν το γάλα από το γαλατάδικο. Η γυναίκα του χωριού όμως πρέπει να αρμέξει την κατσίκα η ίδια, να σουρώσει το γάλα, να το βράσει ή να το κάμει τυρί. Την πατάτα που βάζει στην κατσαρόλα της τη φύτεψε με τα χέρια της, μόχθησε μέχρι να τη φέρει στο σπίτι. Επομένως η μαγειρική της ενσωματώνει το μόχθο, το ρυθμό της φύσης, τους κύκλους του χρόνου, την αρμονία της συνύπαρξης. Αυτό ονομάζω ήθος του φαγητού.

Όταν μια γερόντισσα σου λέει "ένα φλιτζάνι λάδι" ή "ένα απλόχερο αλεύρι", στη γλώσσα της και στην καρδιά της είναι μπερδεμένη η παγωνιά στα δάχτυλα για να μαζέψει τις ψιλολιές μέσα στις πέτρες, τις λιθιές και τα χορτάρια, η σκυμμένη μέση ώρες μέσα στα λιοπύρια για να θερίσει, να συγκομίσει, να φροντίσει τα ζώα, να πήξει τυρί, να κουβαλήσει τα ξύλα, να ζυμώσει, να ψήσει, ν' αναστήσει παιδιά, να φροντίσει τους ηλικιωμένους, να κάμει "τα καλά της ψυχής" εκείνων που έφυγαν."

Ε. Β.
Τίτλος βιβλίου:Λευκαδίτικα μαγειρέματα
Υπότιτλος βιβλίου:Γεύσεις, αφηγήσεις και έθιμα στον κύκλο του χρόνου
Εκδότης:Fagotto
Συντελεστές βιβλίου:Βουτσινά, Εύη (Συγγραφέας)
ISBN:9789606685149
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2008
Κατηγορίες:Μαγειρική > Παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες