Το πολιτικό μας σύστημα (1821-2012)

Από τους αγώνες της απελευθέρωσης στη σημερινή υποτέλεια
Εκδότης:
Προσκήνιο
Έτος:
2012
ISBN:
9789608318656
Σελίδες:
192
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το πολιτικό μας σύστημα (1821-2012)
Εκτός κυκλοφορίας
Το πολιτικό μας σύστημα (1821-2012)
Το βιβλίο αυτό συμπληρώνει ένα σημαντικό κενό της ελληνικής βιβλιογραφίας, το οποίο συνίσταται στην έλλειψη της κριτικής για την λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος από το 1821 μέχρι σήμερα.

Είναι προφανές ότι το σύστημα αυτό ποτέ δεν λειτούργησε ικανοποιητικά με αποτέλεσμα να επιβληθούν στον ελληνικό λαό δικτατορίες και κυβερνήσεις οι οποίες δεν είχαν ως σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού, αλλά των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας.

Γράφτηκαν πολλά ιστορικά βιβλία στα οποία περιγράφονται τα γεγονότα, χωρίς να αναδεικνύονται τα ελαττώματα του πολιτικού συστήματος και να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις της βελτίωσής του ή της αντικατάστασής του από ένα νέο πολιτικό σύστημα ανταποκρινόμενο στα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι της οικονομικής ολιγαρχίας, ελληνικής ή διεθνούς.

Αυτή ακριβώς η προσπάθεια (της ανάδειξης των φοβερών ελαττωμάτων του ισχύοντος πολιτικού συστήματος και η πρόταση μιας ολοκληρωτικής αλλαγής του) αποτελεί το αντικείμενο του παρόντος βιβλίου, το οποίο ενημερώνει πλήρως τον αναγνώστη για όλες τις συνιστώσες του προβλήματος και τις προϋποθέσεις της ριζικής επίλυσής του.

Οι αναγνώστες δηλαδή, ενημερώνονται όχι μόνον για τα ελαττώματα του ισχύοντος πολιτικού συστήματος, αλλά και για το περιεχόμενο που πρέπει να έχει η αλλαγή του, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών και να ικανοποιεί τα αιτήματα των πολιτών αυτής της χώρας.
Τίτλος βιβλίου:Το πολιτικό μας σύστημα (1821-2012)
Υπότιτλος βιβλίου:Από τους αγώνες της απελευθέρωσης στη σημερινή υποτέλεια
Εκδότης:Προσκήνιο
Συντελεστές βιβλίου:Μαχαίρας, Ευάγγελος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608318656
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2012
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες