Η κρίση της κουλτούρας και άλλα κείμενα

Εκδότης:
Στάσει Εκπίπτοντες
Έτος:
2012
ISBN:
9789609775021
Σελίδες:
117
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η κρίση της κουλτούρας και άλλα κείμενα
Τιμή εκδότη:€8,48
Η τιμή μας: €7,63
στο καλάθι
Η κρίση της κουλτούρας και άλλα κείμενα
Η Χάνα Άρεντ είναι ένα από τα σπουδαιότερα πρόσωπα της σύγχρονης πολιτικής σκέψης και φιλοσοφίας.

Έχοντας ζήσει από πρώτο χέρι όλες εκείνες τις στιγμές που χαρακτήρισαν τον εικοστό αιώνα, άφησε στην καταγεγραμμένη ιστορία της σκέψης μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη που δεν περιορίζεται στα κουτάκια των ιδεολογικών μαυσωλείων που μας έχει συνηθίσει η σύγχρονη πολιτική φιλοσοφία -η ακαδημαϊκή κυρίως-, και που δεν έγινε δυνατό να ενσωματωθεί στα βασικά ιδεολογικά μπλοκ της εποχής της, όσο και αν το προσπάθησαν πολλοί. Η σκέψη της Άρεντ συνεχίζει να ενοχλεί τόσο τους οπαδούς των ολοκληρωτικών στρατοπέδων της πράξης που κατέρρευσαν ή ηττήθηκαν τον αιώνα που μας πέρασε, όσο και εκείνους που νομίζουν ότι έχουν βρει μια σύμμαχο πένα στην απολογητική στράτευσή τους στην υπεράσπιση του υπάρχοντος κόσμου της ηγεμονίας της "οικονομίας". Η μελέτη του έργου της Χάνα Άρεντ είναι πολύτιμη, γιατί συμβάλλει στη διαμόρφωση ανθρώπων που αναγνωρίζουν ότι η ελευθερία δεν είναι ένα αμυντικό χαρακτηριστικό απέναντι σε αναγκαίους μηχανισμούς, αλλά μια πράξη που η συνεχής άσκησή της οριοθετεί τον δημόσιο χώρο της πράξης καθαυτής.

Στα κείμενα που περιέχονται σ' αυτό το βιβλίο -γραμμένα τη δεκαετία του '60-, η Άρεντ εκθέτει την άποψή της για την "κρίση", ως κρίση κουλτούρας και παιδείας, καθώς και για την επιστήμη την εποχή που η κατάκτηση του διαστήματος έδειχνε να ξεκινά...
Τίτλος βιβλίου:Η κρίση της κουλτούρας και άλλα κείμενα
Εκδότης:Στάσει Εκπίπτοντες
Συντελεστές βιβλίου:Arendt, Hannah, 1906-1976 (Συγγραφέας)
Μερτίκας, Γιώργος Ν. (Μεταφραστής)
ISBN 10:
ISBN 13:
9609775020
9789609775021
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση:Δεκέμβριος 2012
Τόμος:
Σημείωση:Τα κείμενα του βιβλίου περιλαμβάνονταν στον τόμο "Μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος" που σκόπευαν να εκδώσουν σε δύο μέρη οι εκδόσεις "Λεβιάθαν" το 1977 και τα οποία τελικά δεν κυκλοφόρησαν ποτέ.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες