Πρακτικά θέματα εμβάθυνσης εμπορικού δικαίου

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2012
ISBN:
9789604459230
Σελίδες:
132
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πρακτικά θέματα εμβάθυνσης εμπορικού δικαίου
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €11,40
Πρακτικά θέματα εμβάθυνσης εμπορικού δικαίου
Το παρόν αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα για τους φοιτητές των Νομικών Σχολών. Δεν παύει, όμως παράλληλα, να ενδιαφέρει και τον Νομικό της πράξης, ο οποίος θα έχει ενδιαφέρουσες και πλήρεις απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν την επαγγελματική του καθημερινότητα.
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα κάθε θέματος είναι εμπεριστατωμένες, με πλήρη θεωρητική ανάλυση και, βέβαια, με θεμελίωση στην ισχύουσα νομοθεσία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το μέρος των προσωπικών εταιριών και της κοινοπραξίας. Τούτο οφείλεται στο ότι, ο πρόσφατος νόμος 4072/ 2012, περιέλαβε σε ειδικό τμήμα του (άρθρα 249 επ.), για πρώτη φορά μετά από περίπου 200 χρόνια, ρυθμίσεις για τα νομικά αυτά πρόσωπα. Με τις ρυθμίσεις αυτές καταργήθηκαν οι ελλειμματικές και ξεπερασμένες διατάξεις του ΕμπΝ για τις προσωπικές εταιρίες και είτε παγιώθηκαν νομοθετικά οι μέχρι σήμερα κρατούσες θεωρητικές και νομολογιακές θέσεις, είτε τροποποιήθηκαν.
Οι απαντήσεις των θεμάτων που αναφέρονται στις προσωπικές εταιρίες, δίδονται πάντα βάσει του Ν. 4072/2012. Αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν σε ορισμένα από τα θέματα, τα πραγματικά περιστατικά δεν ανταποκρίνονται χρονολογικά στην έναρξη ισχύος του παραπάνω Νόμου. Είναι ευνόητο ότι αυτό οφείλεται στην προσπάθειά να προσεγγισθούν οι νέες ρυθμίσεις σε όλα τα στάδια της λειτουργίας μιας προσωπικής εταιρίας.
Τίτλος βιβλίου:Πρακτικά θέματα εμβάθυνσης εμπορικού δικαίου
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Κορδή - Αντωνοπούλου, Ματίνα (Συγγραφέας)
ISBN:9789604459230
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2012
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες