Τα κρυμμένα μυστικά της οικονομίας

Εκδότης:
Κλειδάριθμος
Έτος:
2012
ISBN:
9789604615261
Σελίδες:
470
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα κρυμμένα μυστικά της οικονομίας
Τιμή εκδότη:€17,50
Η τιμή μας: €15,75
Τα κρυμμένα μυστικά της οικονομίας
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι έκαναν λάθος οι τράπεζες; Γιατί φτωχαίνουμε ενώ θα έπρεπε να ευημερούμε; Ποιος είναι ο ρόλος των τραπεζών και του διεθνούς κεφαλαίου;

Το μπεστ σέλερ των "Sunday Times" δίνει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα -και σε πολλά άλλα. Ωστόσο, δεν είναι ένα τυπικό βιβλίο οικονομικής με μαθηματικά και διαγράμματα. Απευθύνεται σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται να μάθει γιατί ζούμε μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα και, κυρίως, γιατί είναι τόσο δύσκολο να την ξεπεράσουμε.

Επικεντρώνεται σε θεμελιώδη ζητήματα οικονομικής -όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας, του συμφεροντολογικού συνδικαλισμού και της δύναμης που αποκτούν τα ολιγοπώλια- και υποστηρίζει ότι οι χώρες που θέλουν να αναπτυχθούν πρέπει να υλοποιήσουν τρόπους ηθικής διακυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα, να εφαρμόζουν αποτελεσματικούς ελέγχους και διαφάνεια, να μεγιστοποιήσουν τη συγκέντρωση και διανομή των πληροφοριών, να θεσπίσουν αναπτυξιακά κίνητρα και να συνεργάζονται στενά με άλλες χώρες ώστε να δημιουργούν διαρκώς νέες θέσεις εργασίας.
Τίτλος βιβλίου:Τα κρυμμένα μυστικά της οικονομίας
Τίτλος πρωτότυπου:The Undercover Economist
Εκδότης:Κλειδάριθμος
Συντελεστές βιβλίου:Harford, Tim (Συγγραφέας)
Κατσαντώνης, Ιωάννης (Μεταφραστής)
ISBN:9789604615261
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2012
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες