Η παιδεία του ανθρώπου. Ο νεοελληνικός λόγος

Δοκίμια. Δώδεκα Έλληνες συγγραφείς
Εκδότης:
Αρμός
Έτος:
2012
ISBN:
9789605277062
Σελίδες:
476
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η παιδεία του ανθρώπου. Ο νεοελληνικός λόγος
Τιμή εκδότη:€24,88
Η τιμή μας: €22,39
στο καλάθι
Η παιδεία του ανθρώπου. Ο νεοελληνικός λόγος
Η παιδεία του ανθρώπου

Ο σημερινός άνθρωπος βιώνει την περιπέτεια των χιλιετιών του υπαρξιακού δράματος στον κόσμο χωρίς να μπορεί να εκφέρει τον τελευταίο λόγο για το τι του συμβαίνει. Είναι παιδαγωγούμενος και παιδαγωγός συγχρόνως. Είναι παιδαγωγούμενος επειδή έχει την ευθύνη της ιστορίας που έπεται. "Καλούμαστε για μιά ριζική συνειδητοποίηση του υπάρχειν στον κόσμο. Αλλιώς ο ασταμάτητος τροχός του χρόνου μας οδηγεί προς τη βέβαιη απώλεια. Σε αυτή τη χρονική ακρώρεια η ευθύνη της ανθρωπότητας είναι τρομακτική. Και πρέπει τούτη να το αντιληφθεί. Διότι ο χρόνος εστένεψε οιλύ. Και η έκβαση θα εξαρτηθεί από την παιδεία του ανθρώπου"


Ο νεοελληνικός λόγος

Η συλλογή δοκιμίων τιμά δώδεκα συγγραφείς που μας παρέδωσαν ζωντανό τον νεοελληνικό λόγο, ένα από τα λίγα εφόδια με τα οποία επιβιώνουμε ανάμεσα στις χιλιετίες. Για τον Χρήστο Μαλεβίτση, οι σύγχρονοι συγγραφείς αναλαμβάνουν να συνεχίσουν γραπτώς το προφορικό έργο που στις αρχέγονες κοινωνίες επιτελούσε ο μύθος. Οι αυθεντικοί συγγραφείς γίνονται αθάνατοι, διότι σε αυτούς ανατρέχουν οι γενεές των επιγεγνομένων κατά την αναζήτηση υψηλών νοημάτων.

Τα δοκίμια, γραμμένα με γλώσσα διαυγή και εμπνευσμένη, παρέχουν μία δημιουργική κριτική προσέγγιση και φωτίζουν τα επιτεύγματα του πνεύματος, όπως αυτό φανερώθηκε στο έργο επιλεγμένων ποιητών, πεζογράφων και στοχαστών του νεοελληνικού βίου.
Τίτλος βιβλίου:Η παιδεία του ανθρώπου. Ο νεοελληνικός λόγος
Υπότιτλος βιβλίου:Δοκίμια. Δώδεκα Έλληνες συγγραφείς
Εκδότης:Αρμός
Συντελεστές βιβλίου:Μαλεβίτσης, Χρήστος, 1927-1997 (Συγγραφέας)
ISBN:9789605277062
Σειρά εκδότη:Άπαντα Χρήστου Μαλεβίτση
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2012
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες