Τα λάφυρα της Γιάλτας

Τρεις ηγέτες, επτά ημέρες, δύο κόσμοι: Πολιτικό μυθιστόρημα
Εκδότης:
Modern Times
Έτος:
2008
ISBN:
9789606911484
Σελίδες:
367
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα λάφυρα της Γιάλτας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τα λάφυρα της Γιάλτας
"Θα καταφέρουμε ό,τι κανένας άνθρωπος μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει: θα χτίσουμε έναν κόσμο ελεύθερο από την τυραννία του πολέμου".

Γιάλτα, 4 Φεβρουαρίου 1945. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος τελειώνει. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούζβελτ, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο πρόεδρος της ΕΣΣΔ Ιωσήφ Στάλιν, οι τρεις πιο ισχυροί άντρες στον κόσμο, συναντιούνται στο θέρετρο της Μαύρης θάλασσας, για να αποφασίσουν για τις περαιτέρω πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Ιαπωνίας, αλλά και για να καθορίσουν τη μεταπολεμική τάξη πραγμάτων. Σύμμαχοι υποτίθεται, θα διαψεύσουν και θα διαψευστούν, θα παραπλανήσουν και θα παραπλανηθούν, θα χτυπήσουν φιλικά ο ένας το χέρι στην πλάτη του άλλου, αλλά και θα "μαχαιρωθούν" πισώπλατα. Όλοι θέλουν μια όσο το δυνατόν ευνοϊκότερη για τον καθένα συμφωνία· μια συμφωνία που θα διασφαλίσει την υστεροφημία τους.

Στο μεταξύ, ένας Πολωνός στρατιώτης ρισκάρει τα πάντα προκειμένου να εντοπίσει την κόρη του στα συντρίμμια της Βαρσοβίας. Είναι ένας άνθρωπος απογοητευμένος, προδομένος τόσο από τον Χίτλερ όσο και από τον Στάλιν, που θα εναποθέσει τις τελευταίες του ελπίδες στα γέρικα χέρια του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Από εκείνη τη στιγμή, οι φαινομενικά ασύνδετες ζωές των δύο αντρών θα συνδεθούν μια για πάντα, μέσα από μια αγωνιώδη προσπάθεια για επιβίωση· ο ένας, αναζητώντας τη χαμένη του κόρη, ο άλλος, την πολιτική σταθερότητα του μισού μόνο πλανήτη.
Τίτλος βιβλίου:Τα λάφυρα της Γιάλτας
Υπότιτλος βιβλίου:Τρεις ηγέτες, επτά ημέρες, δύο κόσμοι: Πολιτικό μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Churchill's Triumph
Εκδότης:Modern Times
Συντελεστές βιβλίου:Dobbs, Michael (Συγγραφέας)
Χατχούτ, Ρένα Α. (Μεταφραστής)
ISBN:9789606911484
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2008
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες