Το παρόν και το μέλλον του "παρελθόντος"

Ζητήματα ιστορικού γραμματισμού στην εκπαίδευση
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2012
ISBN:
9789600443103
Σελίδες:
143
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το παρόν και το μέλλον του παρελθόντος
Τιμή εκδότη:€14,93
Η τιμή μας: €13,44
στο καλάθι
Το παρόν και το μέλλον του "παρελθόντος"
Στη διδασκαλία της Ιστορίας εντοπίζονται κατά καιρούς προβλήματα που δυσχεραίνουν τη διδακτική διαδικασία, αλλοιώνουν το περιεχόμενο του μαθήματος και εν πολλοίς ακυρώνουν το λόγο ύπαρξής του. Για τους λόγους αυτούς σκοπός αυτού του βιβλίου είναι η διερεύνηση των τρεχουσών εξελίξεων στο χώρο της Διδακτικής της Ιστορίας στην Ελλάδα καθώς και η θέση του μαθήματος της Ιστορίας στο ελληνικό σχολείο, κατά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Ο συγγραφέας προσεγγίζει επίσης τη σύνδεση και τον αλληλοσυσχετισμό μεταξύ της σχολικής Ιστορίας, της Γνωστικής και Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και της Συναισθηματικής Νοημοσύνης. Επιπλέον, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις λεγόμενες "δευτερεύουσες έννοιες" της Ιστορίας και κυρίως στην έννοια της "λογικής κατανόησης", με την παρουσίαση ενός ενδεικτικού διδακτικού παραδείγματος.

Η συζήτηση που γίνεται στις σελίδες του βιβλίου έχει ως στόχο να συμβάλει στον ευρύτερο διάλογο για τη νοηματοδότηση του μαθήματος της Ιστορίας στο Σχολείο. Με τον επαναπροσδιορισμό των στόχων της ανάλογα με τις εξελίξεις, την αναθεώρηση και την προσαρμογή των μεθόδων της καθώς και με την ανανέωση του περιεχομένου της, η Ιστορία παραμένει ουσιώδης και ελκυστική και για τους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.
Τίτλος βιβλίου:Το παρόν και το μέλλον του "παρελθόντος"
Υπότιτλος βιβλίου:Ζητήματα ιστορικού γραμματισμού στην εκπαίδευση
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Κουργιαντάκης, Χαράλαμπος Σ. (Συγγραφέας)
Αγγελάκος, Κώστας (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN 10:
ISBN 13:
9600443106
9789600443103
Σειρά εκδότη:Ιστορία και Εκπαίδευση
Πρώτη έκδοση:Οκτώβριος 2012
Τόμος:
Κατηγορίες:Ιστορία
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες