Πλάτων Γατούλης

Ο σοφός γάτος
Εκδότης:
Κουλτούρα
Έτος:
2012
ISBN:
9789608431492
Σελίδες:
89
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πλάτων Γατούλης
Τιμή εκδότη:€7,96
Η τιμή μας: €7,16
Πλάτων Γατούλης
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από τη Σοφία Μιχαηλίδη μετά το τέλος της "περιπέτειας" ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ, δηλαδή στα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν το πήρε απόφαση πως το πράγμα δεν περπατάει. Και εξηγούμαι.

Το 1988 ενθουσιασμένη με το μυθο-χώρο της Καστροπολιτείας, ονειρεύτηκε να ζήσει εκεί. Αγόρασε ένα μικρό οικόπεδο και ξεκίνησε ν' αναστηλώνει ένα σπιτάκι που υπήρχε μέσα. Αυτό για τη Μονεμβασιά πιο εύκολα λέγεται παρά εύκολα γίνεται. Η διαδικασία περνάει μέσα από αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, εφορίες αρχαιοτήτων, Υπουργείο Πολιτισμού, ΚΑΣ και άλλα τέτοια ακατανόητα. Στο τέλος βαρέθηκε τα αδιέξοδα και παράτησε το εγχείρημα.

Για να παρηγορηθεί για την αποτυχία του σχεδίου της, κάθισε κι έγραψε ένα ... κάτι σαν ημερολόγιο χωρίς ημερομηνίες, που διηγείται ότι έζησε ή θα μπορούσε να ζήσει εκεί, αλλά δεν τα κατάφερε.
Και το τελευταίο. Τη διήγηση αναθέτει στο γάτο Πλάτωνα, διότι λατρεύει τις γάτες. Τις θεωρεί εξαιρετικά έξυπνες, ανεξάρτητες και... ασταθείς. Αυτό το τελευταίο ταιριάζει με την ... πυρηνική θεωρία της Περί Αμφιβολίας.

Γιάννης Μιχαηλίδης
Τίτλος βιβλίου:Πλάτων Γατούλης
Υπότιτλος βιβλίου:Ο σοφός γάτος
Εκδότης:Κουλτούρα
Συντελεστές βιβλίου:Μιχαηλίδη, Σοφία, 1963-2002 (Συγγραφέας)
ISBN:9789608431492
Στοιχεία έκδοσης: 2012
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες