Σοσιαλιστικά κράτη και ΚΚΕ στον Εμφύλιο

Εκδότης:
Επίκεντρο
Έτος:
2012
ISBN:
9789604583645
Σελίδες:
384
Σοσιαλιστικά κράτη και ΚΚΕ στον Εμφύλιο
Τιμή εκδότη:€18,91
Η τιμή μας: €17,02
στο καλάθι
Σοσιαλιστικά κράτη και ΚΚΕ στον Εμφύλιο
Πρωτότυπα έγγραφα που έρχονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα και μια ψύχραιμη αποτίμησή τους από έναν συγγραφέα που έχει συστηματικά ασχοληθεί για δεκαετίες με τα θέματα του εμφυλίου. Ο ρόλος των σοσιαλιστικών κρατών καταγράφεται και αξιολογείται με νηφαλιότητα.

Όπως αναφέρει ο Β. Κόντης στην εισαγωγή του βιβλίου: "Το ΚΚΕ δεν είχε δυνατότητα να επιβάλει κάποιο συμβιβασμό το 1946 και γι’ αυτό έπρεπε σταδιακά να περάσει στον ένοπλο αγώνα. Από την αρχή ο εμφύλιος είχε περισσότερο ένα διεθνή χαρακτήρα παρά εσωτερικό. Βασίστηκε κατεξοχήν στην εξωτερική βοήθεια, πρώτα από τη Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία και λιγότερο από τη Βουλγαρία και, μετά την 3η Ολομέλεια, από τη Σοβιετική Ένωση και τις υπόλοιπες Λαϊκές Δημοκρατίες. Είναι βέβαιο ότι χωρίς τη συναίνεση του Στάλιν η ηγεσία του ΚΚΕ δεν θα άρχιζε τον ένοπλο αγώνα, αφού δεν ήθελε να επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν στα Δεκεμβριανά".

Η πολιτική και οικονομική κατάσταση της εποχής, το Μακεδονικό ζήτημα, οι εθνικές διεκδικήσεις και οι διεθνείς συγκυρίες, συνθέτουν την πολυπρισματική ανάλυση των γεγονότων εκείνων που ακόμα και σήμερα αποτελούν πηγή αντιπαράθεσης ως προς την ανάλυση και ερμηνεία τους.
Τίτλος βιβλίου:Σοσιαλιστικά κράτη και ΚΚΕ στον Εμφύλιο
Εκδότης:Επίκεντρο
Συντελεστές βιβλίου:Κόντης Βασίλειος (Συγγραφέας)
ISBN:9789604583645
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2012
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες