Μυστικές συναντήσεις στην Ελλάδα

Εκδότης:
Επίκεντρο
Έτος:
2012
ISBN:
9789604583706
Σελίδες:
264
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μυστικές συναντήσεις στην Ελλάδα
Τιμή εκδότη:€16,92
Η τιμή μας: €15,23
στο καλάθι
Μυστικές συναντήσεις στην Ελλάδα
Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν υπήρχαν ουσιαστικά προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας. Το βασικό ζήτημα που είχε τεθεί προς διευθέτηση ήταν οι αποζημιώσεις που όφειλε να καταβάλει το ρουμανικό κράτος για την εθνικοποίηση των περιουσιών των Ελλήνων της Ρουμανίας. Το ζήτημα αυτό ρυθμίστηκε κατά βάση και το 1956 οι ελληνορουμανικές διπλωματικές σχέσεις αποκαταστάθηκαν.

Από το 1966 Ελλάδα και Ρουμανία εγκαινίασαν την ανάπτυξη εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα (1967-1974) οι ελληνορουμανικές σχέσεις χαρακτηρίζονταν από εγκαρδιότητα. Τον Νοέμβριο του 1973 επρόκειτο να επισκεφθεί την Ελλάδα ο Νικολάε Τσαουσέσκου. Ήταν η πρώτη προγραμματισμένη επίσκεψη αρχηγού ξένου κράτους στην Ελλάδα κατά τη δικτατορία. Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου οδήγησαν σε ματαίωση της επίσκεψης. Στις Μυστικές συναντήσεις στην Ελλάδα, που καλύπτει την περίοδο 1973-1982, ο Ρουμάνος πρέσβης Ιόν Μπραντ περιγράφει με παραστατικότητα τη μετάβαση της Ελλάδας από τη δικτατορία στη δημοκρατία, την Κυπριακή τραγωδία, τη βαλκανική και ευρωπαϊκή πολιτική της Αθήνας, την περαιτέρω εξέλιξη των ελληνορουμανικών σχέσεων κ.ά.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, πρεσβευτής της Ρουμανίας στην Ελλάδα στα τελευταία χρόνια της δικτατορίας και στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, αποκαλύπτει σημαντικές πτυχές από τις συναντήσεις και τις συνομιλίες του με Έλληνες πολιτικούς.
Τίτλος βιβλίου:Μυστικές συναντήσεις στην Ελλάδα
Εκδότης:Επίκεντρο
Συντελεστές βιβλίου:Brad, Ion (Συγγραφέας)
Σφέτας, Σπυρίδων (Επιμελητής)
ISBN:9789604583706
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2012
Σημείωση:Εισαγωγή: Σπυρίδων Σφέτας.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες