Η μεγάλη κομπίνα

Οικονομικά εγκλήματα και πολιτική διαφθορά
Εκδότης:
Ψυχογιός
Έτος:
2012
ISBN:
9789604965359
Σελίδες:
505
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μεγάλη κομπίνα
Τιμή εκδότη:€18,80
Η τιμή μας: €16,92
στο καλάθι
Η μεγάλη κομπίνα
Τις τελευταίες δεκαετίες οι ΗΠΑ έχουν υποστεί μια από τις πιο ριζοσπαστικές οικονομικές και κοινωνικές μεταμορφώσεις στην ιστορία τους. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει γίνει η κυρίαρχη πηγή εσόδων της χώρας, και παράλληλα ο πιο διεφθαρμένος, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να αποτελούν αυτή τη στιγμή την πιο άδικη και γεμάτη ανισότητες κοινωνία του κόσμου.

Ο Φέργκισον δείχνει πώς τα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα έγιναν αιχμάλωτα της νομισματικής ελίτ από την προεδρία του Ρίγκαν τη δεκαετία του '80. Στη συνέχεια ήρθε η προεδρία του Κλίντον να καταργήσει τους τακτικούς ελέγχους που προστάτευαν τον μέσο πολίτη από τους άπληστους πιστωτές. Η ομάδα του Μπους κατέστρεψε την ομοσπονδιακή εισοδηματική βάση με τις χοντρές φορολογικές μειώσεις υπέρ των πλουσίων. Και ο Λευκός Οίκος του Ομπάμα επέτρεψε στους οικονομικούς εγκληματίες να συνεχίσουν να δρουν ανεξέλεγκτα, ακόμη και μετά τις υποτιθέμενες μεταρρυθμίσεις του 2008.

"Η μεγάλη κομπίνα" αποκαλύπτει πώς άλλοτε ισχυρές προσωπικότητες όπως ο Άλαν Γκρίνσπαν και ο Λάρι Σάμερς κατάντησαν αυλικοί στην ελίτ. Κάνοντας αναφορά σε δικόγραφα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, περιγράφει με λεπτομέρειες την έκταση των εγκλημάτων που διαπράχτηκαν στο τρελό κυνήγι του πλούτου, το οποίο προκάλεσε την οικονομική κρίση. Τέλος, προτείνει σχέδιο δράσης για την αναβίωση του αμερικανικού ονείρου.

Βασισμένο στο ντοκιμαντέρ του Φέργκισον με τίτλο "Inside Job", που τιμήθηκε με το Όσκαρ 2011.
Τίτλος βιβλίου:Η μεγάλη κομπίνα
Υπότιτλος βιβλίου:Οικονομικά εγκλήματα και πολιτική διαφθορά
Τίτλος πρωτότυπου:The Predator Nation
Εκδότης:Ψυχογιός
Συντελεστές βιβλίου:Ferguson, Charles (Συγγραφέας)
Μπαρουξής, Γιώργος (Μεταφραστής)
ISBN:9789604965359
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2012
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες