Εγώ θα διορθώσω το ρωμέικο;

Εκδότης:
Libro
Έτος:
2012
ISBN:
9789604901432
Σελίδες:
232
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εγώ θα διορθώσω το ρωμέικο;
Δημοσιοποιούνται πραγματικές ιστορίες της καθημερινότητας, "Εκτός Ελλάδος" και "Εντός Ελλάδος", από το διάβα της ζωής, ενός αγγειοχειρουργού, που υπηρέτησε 40 χρόνια σε νοσοκομεία, στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.
Οι ιστορίες διανθίζονται με "επίκαιρους", ακόμη και σήμερα, στίχους του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη και του Γεωργίου Σουρή, και συμπληρώνονται με μια παλαιά και τρεις πρόσφατες απόψεις επώνυμων πολιτών. Παρουσιάζονται, δηλαδή, συμπεριφορές, νοοτροπίες, τάξη, συνέπεια, πειθαρχία, σεβασμός στον διπλανό, εντιμότητα, φροντίδα, ευσυνειδησία, συναδελφικότητα, αλλά και έλλειψη συντονισμού, συστήματος και σοβαρότητας, κατατρεγμός των ικανών, και εθελοντισμός και φανατισμός της εργασίας... Αναδεικνύονται, έτσι, τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια. Φανερώνονται τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά μας και υποδηλώνεται, με αυτό τον τρόπο, πού πρέπει να αλλάξουμε και να διορθωθούμε.
Δεν πρέπει να περιμένουμε να αλλάξουμε το σύστημα. Πρώτα πρέπει να αλλάξουμε τον εαυτό μας, τον τρόπο του σκέπτεσθαι, τη νοοτροπία, και τη συμπεριφορά μας. Αν δεν αλλάξουμε εμείς, είναι δυνατόν να αλλάξει η κοινωνία και το κράτος;
Τίτλος βιβλίου:Εγώ θα διορθώσω το ρωμέικο;
Εκδότης:Libro
Συντελεστές βιβλίου:Γεωργόπουλος, Δημήτρης-Σόλων Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604901432
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2012
Σημείωση:Σχόλια: Ελένη Σπανοπούλου.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία
Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες