Παναγιώτης Τέτσης

11 Αυγούστου - 15 Οκτωβρίου 2012
Εκδότης:
Μίλητος
Έτος:
2012
ISBN:
9789604643547
Σελίδες:
45
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Παναγιώτης Τέτσης
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €18,00
στο καλάθι
Παναγιώτης Τέτσης
Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας, τιμώντας το έργο του ζωγράφου, ακαδημαϊκού και δασκάλου Παναγιώτη Τέτση, γόνου της Ύδρας και ενός εκ των μεγαλύτερων Ελλήνων σύγχρονων εικαστικών, είχε την τιμή και κυρίως τη χαρά της διοργάνωσης και παρουσίασης της έκθεσης των έργων του, που περιλαμβάνει υδατογραφίες, λάδια αλλά και μαυρόασπρα έργα του καλλιτέχνη. Καινούργια έργα του -όλα ελαιογραφίες- στην έκθεση αυτή πλαισιώνονται επιλεκτικά από παλαιότερα που ανήκουν στον ίδιο.

Η παρούσα έκθεση αποτελεί καθ' όλα όχι μόνο ένα εξαιρετικό εικαστικό γεγονός, αλλά και ένα ακόμη βήμα και μια απόδειξη της μόνιμης και διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης του ζωγράφου με το τοπίο, εκφρασμένης με την απαράμιλλη τεχνική του έργου του.

Ο Τέτσης πράγματι, ακολουθώντας έναν εντελώς δικό του καλλιτεχνικό δρόμο, έχει, αναμφίβολα, μια ισόβια σχέση με το τοπίο και τη φύση και ένα φυσικό πάθος με το χρώμα και το φως. Μια σχέση ταυτόχρονα δυνατή και συνεχώς εξελισσόμενη καθ' όλη τη διάρκεια των 63 -ήδη- χρόνων της δημιουργικής του πορείας. Αυτό το διαπιστώνει ο θεατής σε κάθε του επαφή με το έργο του δημιουργού. Το ιδιαίτερο και το ξεχωριστό στην επαφή και την προσέγγιση αυτή είναι το γεγονός ότι η δύναμη που διαπερνά το έργο του Τέτση, αποτέλεσμα της οξύτητας της καλλιτεχνικής του ματιάς και απόδειξη της εξαιρετικής τεχνικής συγκρότησης της ζωγραφικής του, αφήνει το θεατή να "πλησιάσει" το έργο, να επαναστοχαστεί, να φανταστεί, να ταξιδέψει μέσω των χρησιμοποιούμενων από τον καλλιτέχνη διαφορετικών υλικών, μέσω των διαφορετικών τρόπων εικαστικής ερμηνείας που εκπέμπει η δουλειά του... [...]

(από τον πρόλογο της Ντίνας Αδαμοπούλου)
Τίτλος βιβλίου:Παναγιώτης Τέτσης
Υπότιτλος βιβλίου:11 Αυγούστου - 15 Οκτωβρίου 2012
Εκδότης:Μίλητος
Συντελεστές βιβλίου:Δραγώνα, Ελένη (Μεταφραστής)
Αδαμοπούλου, Ντίνα (Επιμελητής)
Τέτσης, Παναγιώτης, 1925-2016 (Ζωγράφος)
ISBN:9789604643547
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2012
Σημείωση:Κατάλογος της ομότιτλης έκθεσης στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας, μεταξύ 11 Αυγούστου - 15 Οκτωβρίου 2012. Κείμενα: Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους / Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας.
Κατηγορίες:Ιστορία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ζωγραφική - Γλυπτική - Χαρακτική - Γραφικές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες