Ιστορία της αρχαίας Λέσβου

Από τα προϊστορικά μέχρι τα πρωτοχριστιανικά χρόνια
Εκδότης:
Αιολίδα
Έτος:
2012
ISBN:
9789609653060
Σελίδες:
286
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιστορία της αρχαίας Λέσβου
Τιμή εκδότη:€14,93
Η τιμή μας: €13,44
στο καλάθι
Ιστορία της αρχαίας Λέσβου
Όλη η πολύχρονη ιστορική διαδρομή της Λέσβου, χωρισμένη σε χρονικές περιόδους και τομείς.

Η Λέσβος είχε μια αδιάλειπτη και σημαντικότατη παρουσία στην ιστορία, στον πολιτισμό και στη διαμόρφωση της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ποίησης και μουσικής από την προϊστορία μέχρι και τα πρώτα μετά Χριστόν χρόνια.

Μεγάλες πνευματικές προσωπικότητες όπως ο Τέρπανδρος, ο Αρίων, ο Πιττακός, ο Αλκαίος, και βέβαια η αξεπέραστη Σαπφώ, απ' τα σκοτεινά βάθη της προϊστορίας άνοιξαν παράθυρα στο απολλώνειο φως και φώτισαν με το πνεύμα τους την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο.

Αλλά και στα ιστορικά χρόνια, ο Ελλάνικος, ο Μυρσίλος, ο Φανάς, ο Άλκιππος, ο Κράτιππος, ο Θεοφάνης, ο Κριναγόρας, ο Ποτάμων, ο Λεσβώναξ και πολλοί άλλοι, και βέβαια ο μεγάλος φιλόσοφος και επιστήμων Θεόφραστος, συνέχισαν αντάξια το σπουδαίο έργο των προγόνων τους.

Καταγράφουμε όλη την πολύχρονη ιστορική διαδρομή της Λέσβου, χωρισμένη σε χρονικές περιόδους και τομείς, δίνοντας μια συνοπτική, αλλά πλήρη εικόνα. Παραθέτουμε με αλφαβητική σειρά, και για πρώτη φορά, καταλόγους ονομασιών όλων των πόλεων, κωμών και τοποθεσιών, καταλόγους φιλοσόφων, ιστορικών, συγγραφέων, ποιητών, μουσικών, καλλιτεχνών, αθλητών, αγνώστων μέχρι τώρα.

Στόχος και φιλοδοξία μας, το βιβλίο αυτό, παρουσιάζοντας στοιχεία που εμφανίζονται για πρώτη φορά, είναι να γνωρίσουν όλοι την αρχαία ιστορία της Λέσβου, και να καλύψουμε τα όποια κενά υπάρχουν, για την εποχή αυτή.
Τίτλος βιβλίου:Ιστορία της αρχαίας Λέσβου
Υπότιτλος βιβλίου:Από τα προϊστορικά μέχρι τα πρωτοχριστιανικά χρόνια
Εκδότης:Αιολίδα
Συντελεστές βιβλίου:Γονιδέλλης, Απόστολος Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609653060
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2012
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες