Η φωνή της πεταλούδας

7 μυθιστορήματα τσέπης
Εκδότης:
Εύμαρος
Έτος:
2012
ISBN:
9789609971973
Σελίδες:
145
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χωρίς εικόνα
Τιμή εκδότη:€10,95
Η τιμή μας: €9,86
Η φωνή της πεταλούδας
Σύμφωνα με τον ινδιάνικο μύθο, ο δημιουργός ένιωσε θλίψη για τα παιδιά, όταν συνειδητοποίησε ότι θα γεράσουν και θα γίνουν αδύναμα πλάσματα. Μάζεψε, λοιπόν, τα όμορφα χρώματα από διάφορες πηγές όπως το φως του ήλιου, τα φύλλα, τα λουλούδια και τον ουρανό. Τα έβαλε σε ένα μαγικό σακούλι και το παρουσίασε στα παιδιά. Όταν εκείνα το άνοιξαν, πεταλούδες πέταξαν έξω ελεύθερες, τραγουδώντας και γοητεύοντάς τα που δεν είχαν δει κι ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο. Όμως, τα πουλιά παραπονέθηκαν στο δημιουργό κι εκείνος απέσυρε από τις πεταλούδες τη δυνατότητα να τραγουδούν. Από τότε, αν και όμορφες, παραμένουν σιωπηλές-

Ένας μεσήλικας ναυτικός ξεμπαρκάρει για να τιμήσει το λόγο του, ένας μετανάστης παλεύει να αποδιώξει την ελληνικότητά του, μια γυναίκα στην ωριμότητά της κάθεται ξανά στα θρανία του έρωτα, ένας παππούς αποκαλύπτει στον εγγονό του τη δύναμη της γραμμής που τους συνδέει, μια κόρη χρειάζεται να δοκιμαστεί μέχρις εσχάτων, μια γυναίκα καριέρας αποτολμά να δείξει ποια πραγματικά είναι πέρα από συμβάσεις και συμβιβασμούς, τρείς κυράδες άλλης εποχής ζούνε μια δική τους πραγματικότητα απλότητας και αγάπης.

Τους ανθρώπους αυτούς τους συνδέει κάτι. Τόλμησαν να πάνε κόντρα. Αποφάσισαν να βγουν από το καβούκι της αφάνειας και της μετριότητας που αθόρυβα, καρτερικά και υπομονετικά ζούσαν. Παρασυρμένοι ή παρακινημένοι από κάτι που το λένε μοίρα, πεπρωμένο ίσως και επιλογή τόλμησαν να μεταμορφωθούν σε πεταλούδες. Συγκατοίκησαν στις σελίδες αυτού του βιβλίου, αποφάσισαν να μοιραστούν μαζί μας την ιστορία τους, να αποκτήσουν φωνή, να κάνουν αυτή τη φωνή να ακουστεί και να μας παρακινήσουν σε ένα ταξίδι σαν αυτά που η ζωή απλόχερα προσφέρει σ' αυτούς που τολμούν να τη ταξιδεύουν.
Τίτλος βιβλίου:Η φωνή της πεταλούδας
Υπότιτλος βιβλίου:7 μυθιστορήματα τσέπης
Εκδότης:Εύμαρος
Συντελεστές βιβλίου:Πλουμά, Αγγελική (Συγγραφέας)
ISBN:9789609971973
Σειρά εκδότη:Ελληνική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2012
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες