Το τετράδιο των πρώτων μου αριθμών
Ένα διασκεδαστικό τετράδιο δραστηριοτήτων που φέρνει το παιδί σε επαφή με τους πρώτους αριθμούς. Το παιδί μαθαίνει τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 20 και διασκεδάζει παρέα με τη Μαλένα και τον Νικόλα!
Στόχοι:
- ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας
- συντονισμός ματιού-χεριού
- ανάπτυξη παρατηρητικότητας
- αντιστοιχία εικόνας και αριθμού
- ανάπτυξη λογικομαθηματικής σκέψης
- εισαγωγή στις πρώτες μαθηματικές έννοιες
- μέτρηση αντικειμένων
- ανάπτυξη φαντασίας.
Τίτλος βιβλίου: | Το τετράδιο των πρώτων μου αριθμών |
---|
Εκδότης: | Ψυχογιός |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Ρώσση - Ζαΐρη, Ρένα (Συγγραφέας) Καραβίας Διονύσης (Εικονογράφος) Ρώσση - Ζαΐρη, Ρένα (Επιμελητής)
|
ISBN: | 9786180100198 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Σεπτέμβριος 2012, 1η έκδοση | Διαστάσεις: | 24x16 |
---|
Ηλικίες: | 5 - 6 | Σειρά βιβλίων: | |
Κατηγορίες: | Εκπαίδευση > Προσχολικά |

Goscinny, René, 1926-1977
Ο Rene Goscinny γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου του 1926 στο Παρίσι. Είναι ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους Γάλλους συγγραφείς στον κόσμο. Μόνον από τις περιπέτειες του "Αστερίξ", που έχουν μεταφραστεί σε 107 γλώσσες και διαλέκτους, έχουν πωληθεί γύρω στα 300 εκατομμύρια άλμπουμ. Ο Rene Goscinny ήταν ένας άνθρωπος που προκαλούσε πάντα γέλιο. Με τα κείμενά του, με τα λόγια του. Πάντα κομψός, με μια ακατανίκητη δημιουργικότητα, ως χαρακτήρας ήταν ευγενής και, ταυτόχρονα, πολύ εσωστρεφής. Έκανε πολλές τρέλες στη ζωή του κι ύστερα, γύρω στα 40, έγινε ένας ολοκληρωμένος δημιουργός και, τελικά, ένας άνθρωπος που γνώρισε την ευτυχία (μαζί με τη γυναίκα και την κόρη του). Ύστερα, υπερβολικά γρήγορα, όπως τα μπαλόνια που του άρεσε να σημαδεύει στα πανηγύρια, έσκασε η καρδιά του. Πέθανε στα 51 του, στις 5 Νοεμβρίου 1977, κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου "τεστ κοπώσεως". Εξασκώντας μια τέχνη σπάνια, χωρίς κακία, χωρίς χυδαιότητα, γεμάτη ελαφρότητα και ακρίβεια, o Rene Goscinny υπήρξε ένας παραγωγικότατος σεναριογράφος κόμικς ("Αστερίξ" με τον Albert Uderzo, "Ιζνογκούντ" με τον Jean Tabary, "Λούκυ Λουκ" με τον Morris), αλλά κι ένας συγγραφέας με μαγική πέννα ("Ο Μικρός Νικόλας", με εικονογράφηση του Sempe). Το 1959 υπήρξε επίσης συνιδρυτής (μαζί με τους J.M. Charlier και A. Uderzo) του περιοδικού "Pilote", από το οποίο γεννήθηκαν τα κόμικς που διαβάζουμε σήμερα. Από τη Bretecher στον Bilal, περνώντας από τους Gotlib, Cabu, Tardi, Mezieres, Druillet, Fred, Lob, Giraud, Christin, Pιtillon, Reiser... Είναι η τροχιά ενός τζέντλεμαν σεμνού, αστείου, εύθραυστου και μυστηριώδη που μας αφηγήθηκαν η Anne Goscinny, o Guy Vidal και ο Patrick Gaumer.