Η εταιρεία

Σύντομη ιστορία μιας ιδέας που άλλαξε τον κόσμο
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Έτος:
2012
ISBN:
9789605243852
Σελίδες:
389
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η εταιρεία
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
στο καλάθι
Η εταιρεία
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Χέγκελ, θεμέλιο της νεότερης κοινωνίας θα ήταν το κράτος για τον Μαρξ, η κολλεκτίβα για τον Λένιν και τον Χίτλερ, το πολιτικό κόμμα. Στους προνεωτερικούς χρόνους, ολόκληρη ακολουθία από αγίους και σοφούς είχαν ισχυριστεί το ίδιο για την ενοριακή εκκλησία, το φεουδαλικό τιμάριο, τη μοναρχία. Ο μεγαλόστομος ισχυρισμός του μικρού αυτού βιβλίου είναι πως τελικά όλοι τους έσφαλαν. Ο σημαντικότερος θεσμός στον κόσμο είναι η εταιρεία: σ’ αυτόν βασίστηκε η ευημερία της Δύσης, αυτός συνιστά την πιο αξιόπιστη ελπίδα για το μέλλον της λοιπής υφηλίου. Πράγματι, για τους περισσότερους από μας, μοναδικός πραγματικός ανταγωνιστής της εταιρείας όσον αφορά το πού αφιερώνουμε τον χρόνο και την ενέργειά μας είναι ένας θεσμός που τον παίρνουμε ως δεδομένο: η οικογένεια.

Η ιστορία της εταιρείας προσφέρεται για ένα συναρπαστικό αφήγημα. Ένας τύπος οργανισμού, ο οποίος πολύ συχνά ξεκινούσε ως ένα κρατικά επιχορηγούμενο ευαγές ίδρυμα, εξαπλώθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις, αναδιαμορφώνοντας τη γεωγραφία, τον τρόπο διεξαγωγής του πολέμου, τις τέχνες, την επιστήμη και, ατυχώς, τη γλώσσα. Οι εταιρείες αποδείχτηκαν πανίσχυρες όχι απλώς επειδή βελτίωσαν την παραγωγικότητα, αλλά και επειδή διαθέτουν τα περισσότερα από τα νομικά δικαιώματα ενός ανθρώπου, δίχως όμως τους συνοδούς βιολογικούς περιορισμούς: δεν είναι καταδικασμένες να πεθάνουν λόγω γήρατος και μπορούν να αναπαράγονται σχεδόν κατά βούληση.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί μια προσπάθεια να χαρτογραφηθεί η άνοδος αυτού του αξιοθαύμαστου οργανισμού.
Τίτλος βιβλίου:Η εταιρεία
Υπότιτλος βιβλίου:Σύντομη ιστορία μιας ιδέας που άλλαξε τον κόσμο
Τίτλος πρωτότυπου:The Company: A Short History of a Revolutionary Idea
Εκδότης:Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Συντελεστές βιβλίου:Micklethwait, John (Συγγραφέας)
Wooldridge, Adrian (Συγγραφέας)
Παπασυριόπουλος, Αργύρης (Μεταφραστής)
Σαμαρτζής, Θάνος (Υπεύθυνος Σειράς)
Κουμπιάς, Νίκος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789605243852
Σειρά εκδότη:Προοπτικές
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2012
Κατηγορίες:Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες