Ρολάν Μπαρτ: Το επάγγελμα του συγγραφέα

Εκδότης:
Opportuna
Έτος:
2012
ISBN:
9789609939812
Σελίδες:
430
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ρολάν Μπαρτ: Το επάγγελμα του συγγραφέα
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €22,50
Ρολάν Μπαρτ: Το επάγγελμα του συγγραφέα
Για ποιον λόγο ο Ρολάν Μπαρτ; Ίσως αυτό να είναι και το ερώτημα στο οποίο επιχειρεί να απαντήσει τούτο το βιβλίο. Καθώς έχουν περάσει περισσότερα από τριάντα χρόνια από τον θάνατο του Μπαρτ, όπως επίσης και από τον αφανισμό μιας ολόκληρης γενιάς τα χρόνια που ακολούθησαν -μια γενιά η οποία έδωσε ένα καινούργιο νόημα στην πράξη του στοχασμού- το ερώτημα δεν μπορεί να θεωρηθεί άκαιρο. Ερώτημα όχι μονάχα αναγκαίο αλλά και θελκτικό, με ιδιαίτερη βαθύνοια.

"Ρολάν Μπαρτ, Το επάγγελμα του συγγραφέα", τρεις άξονες ανάγνωσης του Μπαρτ "Αναμνήσεις μιας φιλίας", ένα αυτοβιογραφικό κείμενο, το οποίο αφηγείται την καθημερινότητα των τελευταίων ετών· "Το έργο", το οποίο ανατρέχει στο σύνολο των κειμένων, στην χρονολογική και ιδιαίτερη εκτύλιξή τους· "Περί των αποσπασμάτων του ερωτικού λόγου", σεμινάριο το οποίο αποκρυπτογραφεί την υπόρρητη στρατηγική του πιο γνωστού βιβλίου του Μπαρτ, μέσω των έμμονων μοτίβων της εικόνας και της "Μη-βούλησης-κατοχής".

Η μαρτυρία, το πανόραμα, το σεμινάριο: όλα τούτα διαγράφουν μια ουσιαστική πορεία. Την διήγηση της συνάντησης του νεαρού μαθητή με τον δάσκαλο την ακολουθεί ένας στοχασμός περί του έργου και της ενδελεχούς διερεύνησής του. Και "το επάγγελμα του συγγραφέα" καθίσταται το εκφερόμενο της ζωής ενός συγγραφέα.
Τίτλος βιβλίου:Ρολάν Μπαρτ: Το επάγγελμα του συγγραφέα
Τίτλος πρωτότυπου:Roland Barthes: Le métier d'écrire
Εκδότης:Opportuna
Συντελεστές βιβλίου:Marty, Éric (Συγγραφέας)
Σαμαρτζή, Κυριακή (Μεταφραστής)
Σαμαρτζή, Μαγδαληνή (Μεταφραστής)
Παπαχριστόπουλος, Νίκος (Μεταφραστής)
Παπαχριστόπουλος, Νίκος (Επιμελητής)
ISBN:9789609939812
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2012
Σημείωση:Επίμετρο: Νίκος Παπαχριστόπουλος.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες