Αινίγματα της ιστορίας (τ.3)

Εκδότης:
Περισκόπιο
Έτος:
2009
ISBN:
9789609408479
Σελίδες:
116
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αινίγματα της ιστορίας
Τιμή εκδότη:€7,90
Η τιμή μας: €7,11
στο καλάθι
Αινίγματα της ιστορίας (τ.3)
H ιστορία και γενικότερα η επιστήμη, αρκετές φορές έρχονται σε πραγματική αμηχανία, όταν ανεξήγητα φαινόμενα, γεγονότα ή ευρήματα δοκιμάζουν τις κατεστημένες θεωρίες. Χιλιάδες είναι τα ιστορικά ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί ανά τους αιώνες. Προσπαθώντας να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη σε μερικές από τις πιο καθοριστικές στιγμές της ανθρωπότητας, αναζητήσαμε απαντήσεις σε πολλά αινίγματα που ακόμα και σήμερα διχάζουν τους ερευνητές. Οι συγγραφείς των άρθρων του νέου βιβλίου της σειράς «ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΛΟΙ» καλούνται να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτημάτων και να διαφωτίσουν ορισμένα από τα πιο παράξενα και μυστηριώδη θέματα της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας.

Ποια είναι η ιστορική αλήθεια που κρύβεται πίσω από τον μύθο των Κενταύρων; Σε τι αποσκοπούσε η συνομωσία των Βενετών ευγενών υπέρ των Οθωμανών το 1542; Ο μυστηριώδης Παράκελσος ήταν γιατρός ή αλχημιστής; Τι απέγινε ο ανήλικος διάδοχος του γαλλικού θρόνου Λουδοβίκος ΙΖ' κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης; Ποιο μυστήριο περιβάλλει τον περίφημο πίνακα της Μόνα Λίζα; Υπήρξε πράγματι το κρυφό σχολειό κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας; Ποια είναι η σημασία της οργάνωσης Opus Dei για τον Καθολικισμό; Η φιλοσοφία του Νίτσε υπηρέτησε πράγματι τις αρχές του Ναζισμού; Ποιο μυστήριο κρύβει η εξαφάνιση των αμερικανικών βομβαρδιστικών στο «Τρίγωνο των Βερμούδων»; Ποια είναι η επιστημονική εξήγηση για τον θρύλο των παιδιών-αγριμιών;

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα επιχειρείται να δοθεί απάντηση μέσα από τις σελίδες του συναρπαστικού αυτού βιβλίου. Τα αποκαλυπτικά κείμενα, που εμπλουτίζονται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, δίνουν την ευκαιρία στον αναγνώστη να κατανοήσει μερικές από τις πιο σκοτεινές πλευρές της ιστορίας, αλλά και να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα σχετικά με τον μύθο και την πραγματικότητα κάθε ιστορικού γεγονότος.
Τίτλος βιβλίου:Αινίγματα της ιστορίας
Εκδότης:Περισκόπιο
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789609408479
Σειρά εκδότη:Ιστορικοί Φάκελλοι
Στοιχεία έκδοσης: 2009
Κατηγορίες:Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες