Λαϊκά παραμύθια της Μικρασίας

Εκδότης:
Εν πλω
Έτος:
2008
ISBN:
9789606719387
Σελίδες:
157
Εξώφυλλο:
Πανόδετο
Λαϊκά παραμύθια της Μικρασίας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Λαϊκά παραμύθια της Μικρασίας
Η πρωτοβουλία των εκδόσεων "Εν Πλω" να εκδώσουν τα "Λαϊκά παραμύθια της Μικρασίας" είναι ιδιαιτέρως επαινετή. Πρωτίστως, γιατί στο κρίσιμο ιστορικό μεταίχμιο που διάγουμε, η καταγραφή του λαϊκού πολιτισμού αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Απ' την άλλη όμως, η ιδιαιτερότητα της μικρασιατικής εμπειρίας μετατρέπει την καταγραφή αυτή -όπως και κάθε καταγραφή πολιτισμού και ιστορικών εμπειριών που αφορά την καθ' ημάς Ανατολή- σε πράξη επαναδόμησης της πατρίδας στη δυτική πλευρά του Αιγαίου.

Τα οκτώ αυτά παραμύθια προέρχονται από τα Βούρλα της Ερυθραίας, του Τσεσμέ. Καταγράφηκαν και παρουσιάζονται από την ακούραστη Νίτσα Παραρά-Ευτυχίδου, που εδώ και καιρό μας εφοδιάζει με τις βασικές πληροφορίες για την ηρωική αυτή ελληνική κωμόπολη της Ιωνίας.

Το μικρασιατικό παραμύθι έχει κι αυτό τη θέση του στην προσπάθειά μας να διασώσουμε ό,τι μπορούμε από τις κάποτε ελληνικές πατρίδες της Ανατολής. Και η προσπάθεια είναι πολύ δυσκολότερη στη συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί οι ρωμαίικες αυτές κοινότητες των Ελλήνων έσβησαν από προσώπου γης, μετά από μια τρομακτική ιστορική καταστροφή. Μια Καταστροφή, που ξεκίνησε το 1914 και ολοκληρώθηκε το 1923, με την πλήρη ανταλλαγή των πληθησμών. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Λαϊκά παραμύθια της Μικρασίας
Εκδότης:Εν πλω
Συντελεστές βιβλίου:Παραρά - Ευτυχίδου, Νίτσα (Συγγραφέας)
Παπαθανάση - Βγόντζα, Σοφία (Εικονογράφος)
ISBN:9789606719387
Σειρά εκδότη:Λαϊκά Παραμύθια
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2008
Σημείωση:Πρόλογος: Βασίλης Αγτζίδης.
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παραμύθια
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες