Βατερλώ 1815

Η μάχη που έκρινε την τύχη της Ευρώπης
Εκδότης:
Περισκόπιο
Έτος:
2009
ISBN:
9789606740794
Σελίδες:
90
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βατερλώ 1815
Τιμή εκδότη:€6,00
Η τιμή μας: €5,40
στο καλάθι
Βατερλώ 1815
Τον Ιούνιο του 1815 οι ισχυρότεροι στρατοί της Ευρώπης παρατάχθηκαν κοντά στο μικρό άσημο χωριό Βατερλώ. Αντιμέτωποι τέθηκαν δύο από τους διασημότερους στρατηγούς της παγκόσμιας ιστορίας: ο μεγαλοφυής Ναπολέων, αυτοκράτορας της Γαλλίας και ο αήττητος «σιδερένιος» δούκας Oυέλλινγκτον, διοικητής των βρετανο-ολλανδικών δυνάμεων. Στο πλευρό του τελευταίου τέθηκε ο ορκισμένος εχθρός του Βοναπάρτη, ο αδάμαστος Μπλύχερ, επικεφαλής των πρωσικών δυνάμεων.

Η αποφασιστική μάχη που θα έκρινε την τύχη της Ευρώπης ξεκινούσε.

Στο συναρπαστικό αυτό βιβλίο διερευνώνται όλα τα ιστορικά στοιχεία με σκοπό την εξαγωγή ενός αντικειμενικού συμπεράσματος όσον αφορά τα αίτια της ήττας του Ναπολέοντα.

Καταξιωμένοι συγγραφείς απομυθοποιούν την «καθολική» κινητοποίηση της Γαλλίας για την ύστατη αναμέτρηση, αναλύουν διεξοδικά τη μάχη του Βατερλώ, επεξηγούν τη στρατηγική των αντιπάλων και τα αποτελέσματά της και αναδεικνύουν τα τραγικά λάθη της γαλλικής ηγεσίας τα οποία οδήγησαν στη μοιραία ήττα. Επιπλέον ξετυλίγεται η θυελλώδης όσο και βραχύχρονη πορεία του Ναπολέοντα από την απόδραση από τη νήσο Ελβα μέχρι την τελική καταστροφή στο Βατερλώ. Ακόμη παρουσιάζεται μια γλαφυρή αναπαράσταση της μάχης από την πένα των σπουδαιότερων λογοτεχνών του 19ου αιώνα.

Τα κείμενα εμπλουτίζονται με σύγχρονες φωτογραφίες από το πεδίο της μάχης, πίνακες εποχής, πρωτότυπους χάρτες, καθώς και εξαιρετικές αναπαραστάσεις στολών του Γιάννη Μυλωνά, ειδικού ενδυματολόγου-οπλογνώστη του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.
Τίτλος βιβλίου:Βατερλώ 1815
Υπότιτλος βιβλίου:Η μάχη που έκρινε την τύχη της Ευρώπης
Εκδότης:Περισκόπιο
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Χαρατσής, Έκτωρ - Ευάγγελος (Συγγραφέας)
Σταυρόπουλος, Δημήτριος Β. (Συγγραφέας)
Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Θ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606740794
Σειρά εκδότη:Στρατιωτική Ιστορία
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2009
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Στρατός και Άμυνα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες