Παλαιοντολογία (τ.2)

Ασπόνδυλα
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2003
Σελίδες:
277
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Παλαιοντολογία
Τιμή εκδότη:€20,29
Η τιμή μας: €18,26
Παλαιοντολογία (τ.2)
[...] Το βιβλίο αυτό διαπραγματεύεται τους ζωικούς οργανισμούς και προορίζεται βασικά να "λειτουργήσει" στα χέρια των φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος με σκοπό την κατανόηση των αντικειμένων που διερευνά η Παλαιοντολογία, τις λεπτομέρειες των οποίων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην πορεία των σπουδών τους καθώς και οι φοιτητές του Βιολογικού Τμήματος.

Στη συστηματική κατάταξη των διαφόρων ταξινομικών κατηγοριών αντιμετωπίστηκαν δυσκολίες λόγω διαφορετικών απόψεων των διαφόρων συγγραφέων. Γενικά βασίστηκε στα κλασσικά συγγράματα των Α. Muller, J. Piveteau, A. K. Loeblich & Tappan (in R.C. Moore edition), Π. Ψαριανού & Ν. Μανωλέσσου και Ε.Ν.Κ. Clarkson.

Κατά την ανάπτυξη των επιμέρους κεφαλαίων δόθηκε περισσότερη έμφαση σε κεφάλαια που αφορούν ευρήματα του ελλαδικού χώρου ή που παρουσιάζουν ιδιαίτερο στρωματογραφικό ενδιαφέρον ή για την εξέλιξη, στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο.

Το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει 3 μέρη.
Στο πρώτο μέρος γίνεται μια εκτεταμένη "Εισαγωγή στην Παλαιοντολογία" ώστε ο αναγνώστης να ενημερωθεί για τον τρόπο και τα αντικείμενα μελέτης της Παλαιοντολογίας και περιλαμβάνει και την πρώτη ταξινομική κατηγορία των ζωικών οργανισμών, τα Πρωτόζωα. Το δεύτερο μέρος διαπραγματεύεται τους Ασπόνδυλους ζωικούς οργανισμούς και το τρίτο τα Σπονδυλωτά με εκτεταμένη αναφορά σε παλαιοντολογικά ευρήματα της χώρας μας.

Στο τέλος κάθε μέρους του βιβλίου αυτού για παραιτέρω ενημέρωση ο αναγνώστης παραπέμπεται στις βασικότερες από τις βιβλιογραφικές αναφορές που χρησιμοποιήθηκαν. Στο τέλος δε του βιβλίου στις πηγές απ' όπου λήφθηκαν ή κατασκευάστηκαν οι εικόνες, οι οποίες, αν και πολλές συμβάλλουν στην παραιτέρω κατανόηση και αντίληψη των κειμένων.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Παλαιοντολογία
Υπότιτλος βιβλίου:Ασπόνδυλα
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Θεοδώρου, Γεώργιος Ε. (Συγγραφέας)
Συμεωνίδης, Νίκος Κ. (Συγγραφέας)
Γεωργιάδου - Δικαιούλια, Ευφροσύνη (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Τόμος:2/3
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωλογία, Μετεωρολογία, Παλαιοντολογία

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες