Λατινικά Γ΄ λυκείου

Θεωρητικής κατεύθυνσης
Εκδότης:
Εν Δυνάμει
Έτος:
2008
ISBN:
9789608994218
Σελίδες:
567
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Λατινικά Γ΄ λυκείου
Τιμή εκδότη:€20,80
Η τιμή μας: €18,72
στο καλάθι
Λατινικά Γ΄ λυκείου
[...] Το α΄ μέρος περιλαμβάνει τη νεοελληνική απόδοση των τριάντα κειμένων του σχολικού εγχειριδίου για τη γ΄ λυκείου με πλήρη συντακτική και γραμματική ανάλυση όλων των φαινομένων. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει επίσης όλα τα απαραίτητα (και ίσως όχι μόνο αυτά) στοιχεία της θεωρίας με εποπτικούς πίνακες και άφθονα παραδείγματα (ακόμα και έξω από αυτά που υπάρχουν στα υπό εξέταση κείμενα, όταν θεώρησα ότι αυτό θα βοηθούσε στην πληρέστερη κατανόηση). Μετά την ολοκλήρωση των τριάντα διδακτικών ενοτήτων ακολουθεί ένα παράρτημα με όλα τα βασικά στοιχεία της λατινικής γραμματικής που είναι απαραίτητο να τα γνωρίζει ένας υποψήφιος της θεωρητικής κατεύθυνσης. Για πιο εξειδικευμένα θέματα βέβαια θα πρέπει να ανατρέξει στη βιβλιογραφία, πράγμα που θα κάνει ούτως ή άλλως αν με το καλό βρεθεί σε κάποια φιλοσοφική σχολή.

Το β΄ μέρος αποτελεί ουσιαστικά ένα τετράδιο εργασίας που ολοκληρώνει, αλλά και ελέγχει τις γνώσεις του μαθητή. Μέσα σε αυτό κατεβλήθη προσπάθεια να υπάρχουν όλες, ει δυνατόν, οι πιθανές ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού, ώστε να εμπεδωθεί η γνώση της λατινικής γλώσσας στο επίπεδο των αρχαρίων που αποτελεί εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η οργάνωση τους ακολουθεί τις ενότητες του σχολικού εγχειριδίου, χωρίς όμως να υπάρχουν μόνο αυτές που λογικά ανταποκρίνονται στο επίπεδο της ύλης του οικείου κεφαλαίου. Έτσι, λοιπόν, κάποιες ασκήσεις, κυρίως του συντακτικού, θα χρειαστεί ο υποψήφιος να τις αφήσει προς στιγμήν και να ξαναγυρίσει μετά από αρκετά, μερικές φορές, μαθήματα για να τις λύσει. Οι λύσεις των ασκήσεων που παρατίθενται στο τέλος συχνά συνοδεύονται από υποσελίδια σχόλια και διευκρινίσεις, ώστε να μπορεί ο μαθητής να κατανοεί πλήρως την επιλογή της ορθής απάντησης ή τη διαδικασία επίλυσης τους.

Το βιβλίο ολοκληρώνεται με ένα χρηστικό ευρετήριο που περιλαμβάνει όλα τα μορφοσυν-τακτικά φαινόμενα που αναλύονται στις σελίδες του βιβλίου, καθώς και όλες τις λατινικές λέξεις που για τον οποιοδήποτε λόγο σχολιάζονται σε κάποιο σημείο του. Ανατρέχοντας σε αυτό μπορεί ο μαθητής να εντοπίσει εύκολα τη σελίδα στην οποία πρέπει να γυρίσει προκειμένου να βρει αυτό που ψάχνει. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Λατινικά Γ΄ λυκείου
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρητικής κατεύθυνσης
Εκδότης:Εν Δυνάμει
Συντελεστές βιβλίου:Καραμπάτης, Γιώργος Χ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608994218
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2008
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες