Τον καιρό του Βουλγαροκτόνου

Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2012
ISBN:
9789605017484
Σελίδες:
526
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τον καιρό του Βουλγαροκτόνου
Τιμή εκδότη:€13,30
Η τιμή μας: €11,97
Τον καιρό του Βουλγαροκτόνου
"Πρώτα η Πατρίδα και ύστερα η φωνή της καρδιάς!"
Με αυτή την ιδέα -διάχυτη στο έργο της Δέλτα- ενηλικιώνονται και ωριμάζουν τρία ελληνόπουλα, ο Κωνσταντίνος, ο Μιχαήλ και η Αλεξία, στις αρχές της 2ης χιλιετίας μ.Χ., όταν οι μάχες μεταξύ του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Βασιλείου Β΄ Βουλγαροκτόνου και του τσάρου της Βουλγαρίας Σαμουήλ συνεχίζονται αδιάκοπα με ολοένα μεγαλύτερη σκληρότητα. Τα τρία παιδιά, πολυτιμότεροι βοηθοί και από τον καλύτερο στρατιώτη, εισχωρούν στο αντίπαλο στρατόπεδο ως κατάσκοποι, ώστε να προειδοποιούν εγκαίρως για τις κινήσεις του εχθρού. Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε τον δύσκολο αγώνα τους για την υπεράσπιση της πατρίδας και τη συνεχή αγωνία τους να φανούν αντάξιοι του χρέους τους, θυσιάζοντας δυνατές φιλίες και αληθινούς έρωτες.

Η μυθιστορηματική ανάπλαση μιας από τις ενδοξότερες εποχές του Βυζαντίου, ένα βαθιά φιλειρηνικό βιβλίο, ένας ύμνος στον άνθρωπο, που διαβάζεται ξανά και ξανά από μικρούς και μεγάλους με τον ίδιο ενθουσιασμό όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Το βιβλίο συνοδεύεται από Παράρτημα με το απαραίτητο υλικό για τη διδακτική αξιοποίηση του έργου σύμφωνα με τους σκοπούς που θέτει το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Χρονολόγιο του Βίου και του έργου της Πηνελόπης Δέλτα

Εκπαιδευτικό υλικό:
- Ιστορικό πλαίσιο
- Ερμηνεία δύσκολων λέξεων και φράσεων
- Πραγματολογικά στοιχεία
- Τα πρόσωπα - Οι χαρακτήρες
- Ερωτήσεις - Δραστηριότητες.
Τίτλος βιβλίου:Τον καιρό του Βουλγαροκτόνου
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Δέλτα, Πηνελόπη Σ., 1874-1941 (Συγγραφέας)
ISBN:9789605017484
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2012
Σημείωση:Περιέχει παράρτημα με χρονολόγιο της Πηνελόπης Δέλτα και εκπαιδευτικό υλικό σε επιμέλεια - σύνταξη: Ντόρας Τσακνάκη. Ζωγραφική εξωφύλλου: Αλέξης Κυριτσόπουλος.
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες