Οι αράχνες μέσα μου

Εκδότης:
Ψυχογιός
Έτος:
2012
ISBN:
9789604965380
Σελίδες:
398
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι αράχνες μέσα μου
Τιμή εκδότη:€9,99
Η τιμή μας: €8,99
Οι αράχνες μέσα μου
Αθήνα, 1942. Ο Κώστας, στην αρχή της εφηβείας του, ζει σαν σε θέατρο τρομερών σκιών τη γερμανική κατοχή, ανακαλύπτει ένοχα μυστικά για τους γονείς του και τους γύρω του, και φτιάχνει αυτοσχέδιες βόμβες με τα χαμίνια της γειτονιάς καθώς ονειρεύονται το αντάρτικο. Όταν η οικογένεια διαλύεται, ο Κώστας βρίσκεται στη Σύρο, εξελίσσεται σε τυχοδιώκτη και ζει για την ένταση και για την έκσταση, δίχως σκοπό ή ιδεολογία. Πίσω στην Αθήνα, συνδέεται με το Ε.Α.Μ., συμμετέχει σε σαμποτάζ, ερωτεύεται, απορρίπτει τις ιδεολογίες και ορκίζεται μόνο στην ανθρώπινη ζωή που τόσο φτηνή έχει γίνει την τελευταία περίοδο της Κατοχής. Κι όταν οι Γερμανοί φεύγουν, ο Κώστας αντικρίζει μια Αθήνα που σπαράζει ήδη στη φωτιά του Εμφυλίου -οι αντάρτες, οι Χίτες, οι ξένοι, οι Ταγματασφαλίτες, οι συγκρούσεις, το αίμα, το μίσος, ο θάνατος.

"Οι αράχνες μέσα του". Η Ιστορία με οχτώ λεπτά μακριά πόδια που σέρνεται πεινασμένη στους δρόμους της πόλης.

Αηδιασμένος από τόσο θάνατο, ο Κώστας ψάχνει μέσα στο μακελειό το αγαπημένο πρόσωπο της Άννας και αναζητά έναν τρόπο για να κρατήσει ζωντανή όση ανθρωπιά τού έχει απομείνει -και όση ανθρωπιά έχει απομείνει στον κόσμο.

Ένα καταιγιστικό μυθιστόρημα που ξετυλίγει με κινηματογραφικό τρόπο μια ιστορία επική και ανθρώπινη, σκληρή, συγκινητική και αυθεντική.
Τίτλος βιβλίου:Οι αράχνες μέσα μου
Τίτλος πρωτότυπου:Belly Full of Spiders
Εκδότης:Ψυχογιός
Συντελεστές βιβλίου:Dagones, Sven (Συγγραφέας)
Ταχμαζίδου, Λένα (Μεταφραστής)
ISBN:9789604965380
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2012
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες