Τα κομπολόγια των λαών

Η ενότητα της λατρείας
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2008
ISBN:
9789601415048
Σελίδες:
181
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα κομπολόγια των λαών
Τιμή εκδότη:€17,24
Η τιμή μας: €15,52
στο καλάθι
Τα κομπολόγια των λαών
Το κομπολόι μέχρι σήμερα δεν ήταν παρά ένα αγαπημένο αντικείμενο διασκέδασης στα χέρια μικρών και μεγάλων. Οι περισσότεροι το συνέδεαν με λατρείες, ήθη και έθιμα των ανατολικών και ιδιαίτερα των αραβικών περιοχών.

Για το λόγο αυτό στο μυαλό μας η εικόνα του κομπολογιού συνδεόταν πάντα με τις εικόνες του ναργιλέ, του χαρεμιού και των αρωμάτων της Ανατολής.

Πόσοι από μας γνωρίζουν τις πρώτες απεικονίσεις κομπολογιού που βρίσκονται σε τοιχογραφίες στη Σαντορίνη του μινωικού πολιτισμού, οι οποίες χρονολογούνται από το 1600 π.Χ.; Πόσοι από μας γνωρίζουν ότι το κομπολόι από τότε δεν είχε μόνο λατρευτική και μυστηριακή αξία, αλλά συγχρόνως αποτελούσε ένα πρακτικό εργαλείο προκειμένου οι παλαιότεροι πολιτισμοί να θεραπεύουν διάφορες ασθένειες με άκρως επιστημονικό τρόπο; Πόσοι γνωρίζουν ότι η ποιότητα των χανδρών, οι φυσικές ιδιότητες των πετρών, το χρώμα, ο αριθμός τους, η ελευθερία, ή όχι, κύλισής τους χρησιμοποιούνταν με συγκεκριμένο τρόπο για θεραπευτικούς λόγους; Είναι γνωστό πώς οι μυστηριακές πρακτικές ενσωμάτωσαν την πειραματική επιστημονική χρήση του κομπολογιού μέσα στη θεολογία τους και την έκαναν κομμάτι τους;

Η κοινή χρήση του κομπολογιού και η ενσωμάτωσή του στις λατρευτικές πρακτικές όλων των λαών δηλώνει μια κοινή ρίζα των γήινων πολιτισμών. Πώς όμως το κομπολόι ενσωματώθηκε ως πολιτισμικό αγαθό σε άλλες κοινωνικές πρακτικές εκτός της θρησκείας, όπως στην τέχνη, τη μέτρηση και τη διασκέδαση;

Όλα βρίσκουν την απάντησή τους στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας.

Η ιστορία και η εξέλιξη της φιλοσοφίας και της χρήσης του κομπολογιού αποτελούν έναν ασφαλή τρόπο διερεύνησης της εξέλιξης των ανθρώπινων πολιτισμών πάνω στη γη.
Τίτλος βιβλίου:Τα κομπολόγια των λαών
Υπότιτλος βιβλίου:Η ενότητα της λατρείας
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Μήτσιου, Γλύκα Ρ. (Συγγραφέας)
Θεοδοσίου Στράτος (Επιμελητής)
Δανέζης Μάνος (Επιμελητής)
ISBN:9789601415048
Σειρά εκδότη:Ποικίλα Θέματα
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2008
Σημείωση:Πρόλογος: Μάνος Δανέζης· Στράτος Θεοδοσίου.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Διακόσμηση, Χειροτεχνία, Μόδα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες