Μεθοδολογία και εφαρμογές τεχνικού σχεδίου

Εκδότης:
Σύγχρονη Εκδοτική
Έτος:
2011
ISBN:
9789606674686
Σελίδες:
648
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μεθοδολογία και εφαρμογές τεχνικού σχεδίου
Τιμή εκδότη:€46,78
Η τιμή μας: €42,10
στο καλάθι
Μεθοδολογία και εφαρμογές τεχνικού σχεδίου
Το αντικείμενο αυτού του βιβλίου συνίσταται στην αποσαφήνιση και ανάπτυξη βασικών στοιχείων και τεχνικών προς εφαρμογή της γλώσσας των παραστάσεων/απεικονίσεων, διαμέσου της οποίας συνεννοούνται όλες οι ειδικότητες των μηχανικών.

Ο κύριος στόχος του συγγράμματος είναι διττός. Συνίσταται, αφενός στην ανάπτυξη της δεξιότητας του αποδέκτη για την απεικόνιση των στοιχείων του τρισδιάστατου χώρου σε δισδιάστατη επιφάνεια, αφετέρου στην αγωγή του για την αντίληψη και κατανόηση των δισδιάστατων σχημάτων, ώστε να είναι εφικτή η σύνθεσή τους κατά τις εφαρμογές.

Το σύγγραμμα απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές των Σχολών και των Τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι μελετούν τις κατασκευές και τα τεχνικά έργα -ιδιαίτερα τα δομικά.

Την εποχή, που η σχετική τεχνική φιλολογία είναι σε φθίνουσα πορεία ή ανύπαρκτη και αφορά μόνο στην περιγραφή εμπορικών και εκπαιδευτικών σχεδιαστικών προγραμμάτων περιβάλλοντος υπολογιστή, οι δυνατότητες των οποίων κατά κανόνα βελτιώνονται ανά έτος, η έκδοση του παρόντος βιβλίου θεωρήθηκε αναγκαία για δύο -σε πρώτο επίπεδο- λόγους:

- την απουσία γνωστικού υποβάθρου των φοιτητών σε ζητήματα Γεωμετρίας του Επιπέδου και Στερεομετρίας, με συνεπαγόμενη την αδυναμία γεωμετρικής σκέψης κα σύνθεσης, και
- την επιπόλαια άποψη, ότι τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας καλύπτουν το παραπάνω θεμελιώδες έλλειμμα. [...]

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)
Τίτλος βιβλίου:Μεθοδολογία και εφαρμογές τεχνικού σχεδίου
Περιέχει:CD-ROM
Εκδότης:Σύγχρονη Εκδοτική
Συντελεστές βιβλίου:Μαλικούτη, Σταματίνα Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606674686
Στοιχεία έκδοσης: 2011
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες