Προς τους νέους: Μανιφέστο εθνικής αυτογνωσίας και κοινωνικής συνείδησης

Εκδότης:
Καλέντης
Έτος:
2012
ISBN:
9789602192610
Σελίδες:
160
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Προς τους νέους: Μανιφέστο εθνικής αυτογνωσίας και κοινωνικής συνείδησης
Τιμή εκδότη:€9,00
Η τιμή μας: €8,10
Προς τους νέους: Μανιφέστο εθνικής αυτογνωσίας και κοινωνικής συνείδησης
Οι Έλληνες, στη μακραίωνη πορεία τους, γνώρισαν περιόδους ακμής, δόξας αλλά και περιόδους παρακμής. Γνώρισαν περιόδους πολιτιστικής δημιουργίας, αλλά και περιόδους πτώσης. Όμως, ουδέποτε η παρακμή μπόρεσε να υποτάξει τη θέληση αυτού του λαού στη μοιρολατρία. Απεναντίας, η μοιρολατρία υποτάχθηκε στη θέλησή του. Μια θέληση, η οποία στη συλλογική της έκφραση έγινε δύναμη δημιουργίας και στην εξατομίκευσή της εκδηλώθηκε με άξιες του Λαού ηγεσίες, οι οποίες συλλαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών αποδείχθηκαν αντάξιες των περιστάσεων. Ηγεσίες οι οποίες, με θάρρος, τόλμη, αποφασιστικότητα, πίστη στο Λαό και στις δυνάμεις του, αλλά και με αυτοπεποίθηση, έκαναν την παρακμή και την πτώση αφετηρία εθνικής αφύπνισης.


Το βιβλίο του Παναγιώτη Κρητικού, τ. Αντιπροέδρου της Βουλής, με τίτλο "Προς τους νέους: Μανιφέστο εθνικής αυτογνωσίας και κοινωνικής συνείδησης", χαρακτηρίζεται από αντιμνημονιακό πνεύμα, αναδεικνύει τις διαχρονικές αξίες του λαού μας για την πατρίδα, την ελευθερία και τη δημοκρατία και θέτει ως όραμα την ανασύνταξη των δυνάμεων του ελληνισμού με αιχμή τον πολιτισμό του.
Το βιβλίο, το οποίο προλογίζει ο επίτιμος Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Βάσος Λυσσαρίδης, απευθύνεται κυρίως στους νέους, στη δημιουργική πρωτοβουλία των οποίων εναποθέτει την υλοποίηση του ελληνικού οράματος.
Τίτλος βιβλίου:Προς τους νέους: Μανιφέστο εθνικής αυτογνωσίας και κοινωνικής συνείδησης
Εκδότης:Καλέντης
Συντελεστές βιβλίου:Κρητικός Παναγιώτης Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602192610
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2012
Σημείωση:Πρόλογος: Βάσος Λυσσαρίδης, επίτιμος Προέδρος της Κυπριακής Βουλής.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες