Μάνος Ζαχαρίας: Ένας σκηνοθέτης παθιασμένος με την Ελλάδα

Εκδότης:
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Έτος:
2004
Σελίδες:
40
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μάνος Ζαχαρίας: Ένας σκηνοθέτης παθιασμένος με την Ελλάδα
Εκτός κυκλοφορίας
Μάνος Ζαχαρίας: Ένας σκηνοθέτης παθιασμένος με την Ελλάδα
Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε με την ευκαιρία της τιμητικής εκδήλωσης για τον Μάνο Ζαχαρία και το έργο του από το 45ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 19 έως 28 Νοεμβρίου 2004. Κατά την τιμητική βραδιά προβλήθηκε η ταινία του σκηνοθέτη "Ένας από το εκτελεστικό απόσπασμα".

Περιέχονται τα κείμενα:
- Μιχάλης Δημόπουλος, Γιώργος Μπράμος, "Μάνος Ζαχαρίας, ένας σκηνοθέτης παθιασμένος με την Ελλάδα" (εισαγωγή)
- Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, "Μάνος Ζαχαρίας, ένας στρατευμένος κινηματογραφιστής"
- Κώστας Βρεττάκος, "Ο Μάνος του κινηματογράφου"
- Φώτος Λαμπρινός, "Μάνος Ζαχαρίας: ένας από εμάς αλλά όχι σαν όλους εμάς"
- Ανδρέας Πάντζης, "Η γνωριμία μου με τον Μάνο και το έργο του"
- Άλκη Ζέη, "Μάνος για πάντα"
- "Μάνος Ζαχαρίας: τα διλήμματα μιας γενιάς", συζήτηση του Μάνου Ζαχαρία με τον Γιώργο Μπράμο και τον Λευτέρη Ξανθόπουλο
- Φιλμογραφία
Τίτλος βιβλίου:Μάνος Ζαχαρίας: Ένας σκηνοθέτης παθιασμένος με την Ελλάδα
Εκδότης:Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Ξανθόπουλος, Λευτέρης, 1945-2020 (Συγγραφέας)
Μπράμος, Γιώργος, 1952-2019 (Συγγραφέας)
Ζαχαρίας, Μάνος (Συγγραφέας)
Ζέη, Άλκη, 1923-2020 (Συγγραφέας)
Πάντζης, Ανδρέας (Συγγραφέας)
Λαμπρινός, Φώτος (Συγγραφέας)
Βρεττάκος, Κώστας, 1938-2018 (Συγγραφέας)
Μπακογιαννόπουλος, Γιάννης, 1934- (Συγγραφέας)
Δημόπουλος, Μιχάλης (Επιμελητής)
Μπράμος, Γιώργος, 1952-2019 (Επιμελητής)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2004
Σημείωση:Πρόγραμμα τιμητικής εκδήλωσης στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Εισαγωγή: Μιχάλης Δημόπουλος, Γιώργος Μπράμος.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Κινηματογράφος

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες