Η απαγορευμένη ιστορία του Βυζαντίου

Εκδότης:
Αρχέτυπο
Έτος:
2012
ISBN:
9789604211876
Σελίδες:
272
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η απαγορευμένη ιστορία του Βυζαντίου
Τιμή εκδότη:€16,90
Η τιμή μας: €15,21
στο καλάθι
Η απαγορευμένη ιστορία του Βυζαντίου
Πρόκειται ίσως για την πιο συναρπαστική ιστορία του κόσμου. Για την ιστορία της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που διήρκεσε περισσότερο από χίλια χρόνια. Τι ξέρουμε όμως στ' αλήθεια για τη μακροβιότερη και πιο θαυμαστή αυτοκρατορία, που έμεινε γνωστή ως Βυζάντιο;

Οι περισσότεροι έχουμε την εικόνα μιας ισχυρής και μεγαλειώδους θεοκρατίας, που ωστόσο ελάχιστη σχέση έχει με τη ζωντανή πραγματικότητα του Βυζαντίου, που επιχειρεί να φέρει στο προσκήνιο το βιβλίο αυτό, καρπός συλλογικής προσπάθειας μιας ομάδας διακεκριμένων ιστορικών, φιλολόγων και πολιτικών επιστημόνων.

Διαβάστε για το αληθινό πρόσωπο του Μ. Κωνσταντίνου, για το μυστηριώδη θάνατο του Ιουλιανού, για τον άγνωστο εμφύλιο των Χριστιανών, για τη μυστική τεχνολογία των Βυζαντινών, για τις επιφανείς εταίρες και τους ευνούχους και το ρόλο τους στο Παλάτι, για τις άγνωστες θρησκείες της Κωνσταντινούπολης, για τις αιματηρές εσωτερικές συγκρούσεις των Αυτοκρατόρων, για τον υπόκοσμο της Πόλης, για το μυστικισμό στο Βυζάντιο, για τις ίντριγκες στην αυτοκρατορική Αυλή, για το παρασκήνιο της Άλωσης, για τα ειδύλλια που άλλαξαν την όψη της Αυτοκρατορίας, για το μυστικό του τελευταίου Αυτοκράτορα κ.ά.
Τίτλος βιβλίου:Η απαγορευμένη ιστορία του Βυζαντίου
Εκδότης:Αρχέτυπο
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Τσερεβελάκης, Γεώργιος Τ. (Συγγραφέας)
Αϊβάζης, Φίλιππος (Συγγραφέας)
Νικολαΐδου, Δήμητρα (Συγγραφέας)
Ζωΐδης, Σπύρος Ν. (Συγγραφέας)
κ.ά. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604211876
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2012
Κατηγορίες:Ιστορία > Ρωμαική, Βυζαντινή και Οθωμανική Αυτοκρατορία

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες