Η πηγή

Το μυστικό κρυπτόγραμμα του Βόινιτς
Εκδότης:
Τραυλός
Έτος:
2011
ISBN:
9789606640766
Σελίδες:
476
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η πηγή
Τιμή εκδότη:€18,00
Η τιμή μας: €16,20
στο καλάθι
Η πηγή
... Ακούγοντας το κλειδί να γυρίζει στην κλειδαριά, ο διαρρήκτης σηκώνεται από τον υπολογιστή. καρφώνει το βλέμμα στο πόμολο. Η πόρτα ανοίγει διάπλατα. Σαν αίλουρος ορμάει στη Λορίν, την σπρώχνει με δύναμη στην κουπαστή. Τα κάγκελα της σκάλας διαλύοvrαι κι εκείνη σωριάζεται στο πάτωμα του χολ, μπροστά στα ορθάνοιχτα μάτια του Ρος. Ψυχορραγεί· παράλυτη, με το αγέννητο πλάσμα να χαροπαλεύει στα σωθικά της, ψελλίζει με αγωνία λίγες λέξεις για το κρυπτόγραμμα του Βόινιτς...

Ο γεωλόγος Ρος Κέλι τα είχε όλα: καλοπληρωμένη θέση σε μια εταιρεία εξόρυξης πατρελαίου και μια εντυπωσιακή σύζυγο, τη Λορίν, γλωσσολόγο στο Πανεπιστήμιο Γέιλ και έγκυο στο πρώτο τους παιδί.
Τώρα, βυθισμένος στην απόγνωση, δεν ξέρει πώς να γλιτώσει τη γυναίκα του από τον θάνατο και πώς να διαχειριστεί την ερευνητική εργασία της -την αποκρυπτογράφηση ενός ακατάληπτου χειρογράφου που έχει γίνει στόχος αδίστακτων δολοφόνων.

Το παμπάλαιο χειρόγραφο του Βόινιτς περιγράφει έναν μυθικό κήπο στη ζούγκλα του Αμαζονίου: μια απίθανη Εδέμ που θυμίζει τη Γένεση, και αψηφά κάθε λογική. Η είδηση ότι ο "κήπος του Θεού" κρύβει το μυστικό για τη σωτηρία της Λορίν, πυρπολεί το μυαλό του Ρος πετά στο Περού για μια αγωνιώδη αναζήτηση, χωρίς να γνωρίζει ότι ένας πληρωμένος δολοφόνος και ένας φανατικός ιερωμένος από το Βατικανό, ακολουθούν τα βήματά του. Οι οδηγίες του χειρογράφου φέρνουν τον Ρος σε έναν τόπο όπου, έκπληκτος, αναθεωρεί όλα όσα γνώριζε για την πηγή της ζωής στη Γη.

Επιστημονικό μυθιστόρημα ακατάπαυστης δράσης που διαδραματίζεται στην εξωτική ζούγκλα του Αμαζονίου. Στην καρδιά της ιστορίας βρίσκεται ένα μυστηριώδες χειρόγραφο του 16ου αιώνα, που ανακαλύφθηκε το 1912 από τον συλλέκτη παλαιών βιβλίων, Βίλφριντ Βόινιτς. Το "κρυπτόγραμμα του Βόινιτς" (όπως ονομάστηκε) αποτελεί πρόκληση για τους επαγγελματίες κρυπταναλυτές όλου του κόσμου. Κανείς, μέχρι σήμερα, δεν κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει έστω και μία λέξη.
Τίτλος βιβλίου:Η πηγή
Υπότιτλος βιβλίου:Το μυστικό κρυπτόγραμμα του Βόινιτς
Τίτλος πρωτότυπου:The Source
Εκδότης:Τραυλός
Συντελεστές βιβλίου:Cordy, Michael (Συγγραφέας)
Χούνος, Νέστορας Γ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789606640766
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2011
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες