Συνομιλίες με τον Σρι Ραμάνα Μαχάρσι

Εκδότης:
Αιώνιος Ηνίοχος
Έτος:
2007
ISBN:
9789608448124
Σελίδες:
812
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Συνομιλίες με τον Σρι Ραμάνα Μαχάρσι
Τιμή εκδότη:€30,00
Η τιμή μας: €27,00
Συνομιλίες με τον Σρι Ραμάνα Μαχάρσι
Ο Σρι Ραμάνα Μαχάρσι θεωρείται ως ο πιο σημαντικός Ινδός Άγιος και Σοφός που φανερώθηκε στην ινδία τον 20ο αιώνα. Η ινδική παράδοση ισχυρίζεται πως όταν η εγκόσμια κατάσταση φτάνει σε αδιέξοδο, εμφανίζεται ένας σοφός με μεγάλη ακτινοβολία, ικανή να βοηθήσει την ανθρωπότητα.

Σε ηλικία δεκαεπτά ετών, φωτίστηκε αυθορμήτως στη διάρκεια μιας εκπληκτικής εμπειρίας όπου, με πλήρη επίγνωση, βίωσε το θάνατο του φυσικού σώματος. Μετά απο αυτή τη μεγαλλαγή, έφυγέ απο το σπίτι του και κάτι τον τράβηξε άθελα του στο ιερό όρος Αρουνάτσαλα της Νότιας Ινδίας, στους πρόποδες του οποίου πέρασε την υπόλοιπη ζωή του. Στο ερημητήριο που σχηματιστηκε γύρω του, εκείνος δίδαξε την αμιγότερη μορφή τη Μη Δυαδικής, Ατβαίτα Βεδάντα δια της υπέρτατα απλής μεθόδου της εαυτό-αναζητήσεως ("Ποιός είμαι εγω;")

Οι συνομιλίες του με αναζητητές πνευματικής καθοδήγησης που περιλαμβάνονται σ'ετούτο το βιβλίο, καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα του φιλοσοφικού, θρησκευτικού και πνευματικού ενδιαφέροτος απο τις βασικές θεωρίες για το Θεό και τη φύση του ανθρώπου μέχρι τις συμβουλές για την καθημερινή ζωή. Τα ερωτήματα και οι απαντήσεις είναι σε απλούστατη γλώσσα και δεν χρειάζεσαι καμιά προηγούμενη γνώση του Ινδουισμού για να κατανοήσεις τα υπό συζήτηση θέματα.

Το πως νιώθει εκείνο που έχει απαλλαγεί απο την αγνωσία και διαρκώς βιώνει την αληθινή ύπαρξη, δύσκολα περιγράφεται με λέξεις. όμως, οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτό το τέλος μπορούν να προσδιοριστούν και μπορεί να επισημανθεί η απατηλότητα των εμποδίων που γεννάει η νοηματική αγνωσία. Και τούτο το έκαμνε ο Μαχάρσι με μεγάλη υπομονή και επίγνωση των διαφρετικών αναγκων και ιδιοσυγκρασιών των επισκεπτών.
Τίτλος βιβλίου:Συνομιλίες με τον Σρι Ραμάνα Μαχάρσι
Εκδότης:Αιώνιος Ηνίοχος
Συντελεστές βιβλίου:Ramanasramam, Sri (Συγγραφέας)
ISBN:9789608448124
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Ανατολικές Φιλοσοφίες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες