Λαογραφικά μουσεία της Μεσσηνίας

Εκδότης:
Σταμούλης Αντ.
Έτος:
2012
ISBN:
9789609533133
Σελίδες:
298
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Λαογραφικά μουσεία της Μεσσηνίας
Τιμή εκδότη:€32,86
Η τιμή μας: €29,57
στο καλάθι
Λαογραφικά μουσεία της Μεσσηνίας
Η παρούσα έκδοση προέρχεται από επιτόπια έρευνα σε όλη τη Μεσσηνία και αποσκοπεί στην καταγραφή και προβολή του λαϊκού της πολιτισμού, μέσα σε μια τεχνολογική εποχή όπου το παραδοσιακό έχει ακυρωθεί και περιθωριοποιηθεί. Είναι ένα "έξοχο και εξαιρετικά πρωτότυπο βιβλίο", όπως χαρακτηρίστηκε, και μια έμπρακτη προσφορά τιμής στον λαϊκό πολιτισμό της Μεσσηνίας, στους δημιουργούς του και σε όσους συνεχίζουν να τον εκτιμούν.
Με βάσή συγκεκριμένο φύλλο περιγραφής έγινε η καταγραφή του ιστορικού κάθε μουσείου και του περιεχομένου του. Ακολούθως το κείμενο που αφορά κάθε μουσείο συνοδεύτηκε από φωτογραφικό υλικό, δημοσιεύματα του Τύπου και εντυπώσεις επισκεπτών (όπου υπήρχαν).
Η έρευνα μας έδειξε ότι στη Μεσσηνία υπάρχουν 22 τέτοια μουσεία -αριθμός πράγματι εντυπωσιακός- από τα οποία μερικά είναι άγνωστα όχι μόνο στο ευρύ κοινό αλλά ακόμα και σε κατοίκους της. Η ύπαρξη, πάντως, ενός τόσο μεγάλου αριθμού λαογραφικών μουσείων στη Μεσσηνία δείχνει πως ο λαός της τρέφει απεριόριστη αγάπη και σεβασμό στον παραδοσιακό του πολιτισμό και αισθάνεται ηθική υποχρέωση να τον διατηρήσει και να τον προβάλλει, ιδιαίτερα μάλιστα στις νέες γενιές.
Τίτλος βιβλίου:Λαογραφικά μουσεία της Μεσσηνίας
Εκδότης:Σταμούλης Αντ.
Συντελεστές βιβλίου:Δουλαβέρας, Αριστείδης Ν. (Συγγραφέας)
Ρέππας, Χρήστος Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609533133
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2012
Κατηγορίες:Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες