Οι χειρότερες προβλέψεις της ιστορίας

Και οι άνθρωποι που τις έκαναν
Εκδότης:
Κλειδάριθμος
Έτος:
2012
ISBN:
9789604614783
Σελίδες:
256
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι χειρότερες προβλέψεις της ιστορίας
Τιμή εκδότη:€22,00
Η τιμή μας: €19,80
στο καλάθι
Οι χειρότερες προβλέψεις της ιστορίας
Προφήτες και μελλοντολόγοι υπήρχαν από την αυγή του ανθρώπινου πολιτισμού. Όπως θα ανακαλύψετε στις 50 ιστορίες αυτού του βιβλίου, κάποιοι από αυτούς επικαλέστηκαν θεϊκή έμπνευση, ορισμένοι έκαναν επιστημονικές προβλέψεις, άλλοι βασίστηκαν σε οικονομικά μοντέλα, και κάποιοι απλώς χρησιμοποίησαν τη γόνιμη φαντασία τους. Όλοι τους, όμως, είχαν ένα κοινό γνώρισμα: τη σχεδόν υπερφυσική ικανότητα να πέσουν εντελώς έξω στις προβλέψεις τους!

Σε αυτό το εξ ολοκλήρου έγχρωμο και πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο, οι φωτογραφίες και οι χάρτες ζωντανεύουν τα κεφάλαια και επιτρέπουν στον αναγνώστη να γνωρίσει τους ανθρώπους που ευθύνονται για μερικές από τις χειρότερες προβλέψεις της ανθρώπινης ιστορίας σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής -θρησκεία, πολιτική, επιστήμη, οικονομία, πολιτισμός, πόλεμος.

Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι οργανωμένα χρονολογικά, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και περιλαμβάνουν θέματα όπως:
- Η "πρώτη" Δευτέρα Παρουσία: Μία από τις πάμπολλες προφητείες για την επιστροφή του Χριστού και το τέλος του κόσμου.
- Νοστράδαμος: Ο λογοκλόπος προφήτης: Οι υποτιθέμενες προφητείες του διάσημου γιατρού, φαρμακοποιού, μετεωρολόγου, πνευματιστή και αστρολόγου -που, όμως, δεν ήταν δικές του!
- Οι επιταγές της Ιστορίας: Καρλ Μαρξ: Η πρόβλεψη για την πτώση του καπιταλισμού και τον θρίαμβο του κομμουνισμού που επαληθεύτηκε… αντιστρόφως.
- Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και η διάσπαση του ατόμου: Η πρόβλεψη του Αϊνστάιν ότι "η αξιοποίηση της ενέργειας του ατόμου για ειρηνικούς και πολεμικούς σκοπούς δεν είναι εφικτή".
- Οι Μπιτλς δεν έχουν κανένα μέλλον: Η περίφημη πρόγνωση του Ντικ Ρόου, μουσικού παραγωγού της μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας Decca Records για το μέλλον της παρέας του Λένον και του Μακάρτνεϊ.
- Οι άχρηστοι προσωπικοί υπολογιστές: Η εκτίμηση του Κένεθ Όλσεν, Προέδρου της Digital Equipment Corporation, ότι οι προσωπικοί υπολογιστές (PC) δεν πρόκειται ποτέ να έχουν εμπορική επιτυχία.
- Πέρα από το ουράνιο τόξο: Γκόρντον Μπράουν: Η δήλωση του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν το 2007, σύμφωνα με την οποία οι κύκλοι ανάπτυξης και ύφεσης της οικονομίας ήταν πλέον παρελθόν.
Τίτλος βιβλίου:Οι χειρότερες προβλέψεις της ιστορίας
Υπότιτλος βιβλίου:Και οι άνθρωποι που τις έκαναν
Τίτλος πρωτότυπου:History's Worst Predictions
Εκδότης:Κλειδάριθμος
Συντελεστές βιβλίου:Chaline, Eric (Συγγραφέας)
Μικέδης, Μιχάλης (Μεταφραστής)
ISBN:9789604614783
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2012
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Εσωτερισμός - Αποκρυφισμός - Μεταφυσική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες