Κωνσταντίνος - Πάολα

100 ερωτικές επιστολές
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2012
ISBN:
9789601424729
Σελίδες:
493
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κωνσταντίνος - Πάολα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Κωνσταντίνος - Πάολα
Μια ιστορία ασυγκράτητου ερωτικού πάθους διαδραματίζεται στην πιο ταραγμένη για την Ελλάδα περίοδο των ετών 1912-1923. Βαλκανικοί πόλεμοι, δολοφονία του βασιλέως Γεωργίου Α΄, Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, εθνικός διχασμός, μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή, στρατιωτική επανάσταση, δίκη και εκτέλεση των Έξι στο Γουδί, δύο εξορίες της βασιλικής οικογένειας είναι τα συγκλονιστικά επεισόδια κατά τον ρου των οποίων εκτυλίσσεται μια περιπετειώδης ερωτική σχέση του βασιλέως Κωνσταντίνου Α΄ με τη μοιραία κόμισσα Πάολα φον Οστχάιμ.

Τον κρυφό αυτό έρωτα αποκαλύπτουν οι εκατό επιστολές που είχε στείλει ο Κωνσταντίνος στην Πάολα, τα χειρόγραφα των οποίων βρίσκονται σήμερα στο Ιστορικό Αρχείο του Υπουργείου των Εξωτερικών της Γερμανίας στο Βερολίνο. Τα κείμενα των επιστολών, που είναι γραμμένες στη γαλλική γλώσσα, δημοσιεύονται για πρώτη φορά σε ελληνική μετάφραση και για πρώτη φορά έρχονται στο φως στοιχεία που δεν έχουν δημοσιευθεί πουθενά αλλού. Πρόκειται για ένα σπάνιο και μοναδικό ντοκουμέντο από το οποίο περνάει όλη η ιστορία της Ελλάδας όπως την έζησε ένας από τους κυριότερους πρωταγωνιστές που καθόριζε την εξέλιξή της και που γνώριζε όλα τα κρατικά απόρρητα και τη μυστική διπλωματία.

Με τα πολύτιμα στοιχεία των επιστολών συμπληρωμένα από την ιστορική έρευνα αναπλάθεται και ζωντανεύει στις σελίδες της παρούσας έκδοσης η εποχή της βασιλείας του Κωνσταντίνου Α'. Τα πρόσωπα και οι χαρακτήρες τους, οι τόποι και οι χρόνοι, η πλοκή και τα γεγονότα είναι όλα αληθινά, μολονότι έχει κανείς την εντύπωση ότι διαβάζει ένα μυθιστόρημα δράσης, πάθους, αγωνίας, συγκρούσεων, μίσους, σκανδάλων, προδοσίας, δακρύων και απελπισίας με τραγικό τέλος.
Τίτλος βιβλίου:Κωνσταντίνος - Πάολα
Υπότιτλος βιβλίου:100 ερωτικές επιστολές
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Στεφανοπούλου, Αλεξάνδρα (Συγγραφέας)
ISBN:9789601424729
Σειρά εκδότη:Ελληνική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2012
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες