Ιστορική μάθηση

Προτάσεις γαι τις πηγές και τη μεθοδολογία στην ιστορία
Εκδότης:
Καραβία, Δ. Ν. - Αναστατικές Εκδόσεις
Έτος:
2010
ISBN:
9789602581117
Σελίδες:
158
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιστορική μάθηση
Τιμή εκδότη:€9,54
Η τιμή μας: €8,59
στο καλάθι
Ιστορική μάθηση
Το εκπαιδευτικό υλικό που αναπτύσσεται σε δεκαπέντε κε<ράλαια, στόχο έχει να μυήσει στην προβληματική του κάθε κλάδου, προσφέροντας ταυτόχρονα βασικές γνώσεις. Η προσφυγή στην (ενδεικτική) βιβλιογραφία είναι εκείνη, που θα δώσει την ουσιαστική διάσταση στις γνώσεις μας και θα μας ανοίξει νέους ορίζοντες για το κάθε θέμα. Απλώς προκαλούμε σε στοχασμό, δίνοντας την αφορμή για περαιτέρω προσωπικές επεξεργασίες στο πεδίο της κατανόησης και αξιολόγησης των Πηγών.

Ουσιαστικά, τα ίδια εργαλεία του ιστορικού -ήτοι εψημερίδες, μνημεία, θεατρικό, κινηματογραφικό και τηλεοπτικό υλικό, ηχητικά ντoκoυμέντα, ψωτογραφίες, νομίσματα, γραπτά και ακουστικά κείμενα, αρχαιολογικά ευρήματα, τεχνολογικά αντικείμενα- ελκύουν τον ερευνητή προς μελέτη, να τα ζήσει και να γευθεί μαζί τους την αγαλλίαση της ανακάλυψης και την ικανοποίηση της ολοκλήρωσης και της λύσης των προβλημάτων, που ο ίδιος είχε θέσει ως βάση της έρευνάς του. Η "ολική" ιστορία μας καλεί να τα επεξεργαστούμε.

Η παρούσα δημοσίευση συνεχίζει τις προηγούμενες, που έχουν φιλοξενηθεί στη σειρά της Βιβλιοθήκης Ιστορικών Μελετών. Την είχε εγκαινιάσει ο αείμν. Νότης Καραβίας και την εμπλουτίζει ο γιος του Διονύσιος, τον οποίο ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη, με την οποία με περιβάλλει.
Τίτλος βιβλίου:Ιστορική μάθηση
Υπότιτλος βιβλίου:Προτάσεις γαι τις πηγές και τη μεθοδολογία στην ιστορία
Εκδότης:Καραβία, Δ. Ν. - Αναστατικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Πλουμίδης, Γεώργιος Σ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602581117
Σειρά εκδότη:Βιβλιοθήκη Ιστορικών Μελετών
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2010
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Ιστορία > Ιστορικό Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες