Η πατρίδα μου η Κασσάνδρα

Όσα έζησα, είδα ή άκουσα
Εκδότης:
Θερμαϊκός
Έτος:
2011
ISBN:
9789609547062
Σελίδες:
352
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η πατρίδα μου η Κασσάνδρα
Τιμή εκδότη:€10,95
Η τιμή μας: €9,86
στο καλάθι
Η πατρίδα μου η Κασσάνδρα
Σήμερα η πατρίδα μου, η Κασσάνδρα, το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, έχει γίνει πασίγνωστη για τις πανέμορφες παραλίες της, τις πεντακάθαρες θάλασσες και το ευχάριστο κλίμα της... Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ποια ήταν η πραγματική κατάσταση και η ζωή των κατοίκων της προτού "ενσκήψει" ο τουρισμός. Είμαι επίσης βέβαιος ότι ελάχιστοι γνωρίζουν κάτι για την ιστορία της και συγκεκριμένα για το μεγάλο Χαλασμό της Κασσάνδρας, που έγινε από τους Τούρκους το 1821. Ύστερα απ' το Χαλασμό ολόκληρη η χερσόνησος έμεινε έρημη για κάποια χρόνια και όταν με σουλτανικό φιρμάνι επιτράπηκε να επιστρέψουν οι πρώην μόνιμοι κάτοικοι,(όσοι είχαν επιζήσει), ήρθαν συγχρόνως μ' αυτούς και πολλοί Έλληνες από άλλα μέρη της Πατρίδας μας, οι αποκαλούμενοι "ξωμερίτες".

Έχω πολλές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους τελευταίους ήρθε στην Κασσάνδρα και ο πρώτος άνθρωπος που είχε το επίθετό μου. Ήταν ο προ-προπάππος μου. Με αφετηρία εκείνη την εποχή, χρησιμοποιώντας τη φαντασία μου, αλλά και τις γνώσεις ιστορικών πηγών, περιέγραψα στο βιβλίο τη δεινή κατάσταση στην οποία εκείνος βρήκε τότε την νέα πατρίδα του. Από τότε η πρόοδος εκείνου συμβαδίζει με την ανάπτυξη του τόπου, η οποία στηρίχθηκε αποκλειστικά στην εργατικότητα και την αφοσίωση όλων των κατοίκων στη γη τους. Από τότε δημιουργήθηκαν τα μεγάλα χωράφια, οι ελαιώνες και τα αμπέλια τους. Ο προ-προπάππος μου ανδρώθηκε, πρόκοψε, ρίζωσε και δημιούργησε μεγάλη οικογένεια, τα μέλη της οποίας έπαιξαν κάποιο ρόλο σε όλη τη πορεία της Κασσάνδρας ως σήμερα.
Με δυο λόγια, στο βιβλίο μου "Η πατρίδα μου η Κασσάνδρα", περιγράφω όσα φαντάστηκα, άκουσα και έμαθα γι' αυτήν και όσα είδα και έζησα σ' αυτήν.
Τίτλος βιβλίου:Η πατρίδα μου η Κασσάνδρα
Υπότιτλος βιβλίου:Όσα έζησα, είδα ή άκουσα
Εκδότης:Θερμαϊκός
Συντελεστές βιβλίου:Δαλαμάγκας Γεώργιος Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609547062
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2011
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες