Οι Τιμπώ (τ.2)

Μυθιστόρημα: Το καλοκαίρι του 1914: Επίλογος
Εκδότης:
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος:
2011
ISBN:
9789600515145
Σελίδες:
998
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι Τιμπώ
Τιμή εκδότη:€38,82
Η τιμή μας: €34,94
στο καλάθι
Οι Τιμπώ (τ.2)
"Οι Τιμπώ" (ενιαίος μυθιστορηματικός κύκλος αποτελούμενος από επτά μυθιστορήματα και έναν επίλογο) είναι το έργο ζωής του Γάλλου συγγραφέα Ροζέ Μαρτέν ντυ Γκαρ (1881-1958), ενός από τους σημαντικότερους πεζογράφους του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας το 1937.

Το έργο είναι μια φιλόδοξη τοιχογραφία της Γαλλίας από την αρχή του εικοστού αιώνα ως την κήρυξη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Στο επίκεντρό του βρίσκεται η οικογένεια Τιμπώ: ο πατέρας και δυο γιοι του, ο Αντουάν και ο Ζακ. Γύρω από την τριάδα αυτή κινούνται άλλα πρόσωπα που συνδέονται άμεσα, κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μαζί τους.

Τα έξι πρώτα μυθιστορήματα οδηγούν στο έβδομο και μεγαλύτερο σε έκταση, το Καλοκαίρι του 1914, που είναι και ο λόγος υπάρξεως όλου του έργου. Πρόκειται για μια σχεδόν μέρα με την ημέρα περιγραφή των γεγονότων που κατέληξαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρακολουθούμε την μάταιη προσπάθεια των Γάλλων και των Γερμανών σοσιαλιστών να αποτρέψουν τον πόλεμο, το παιχνίδι σκακιού που παίζουν οι κυβερνήσεις, τις ίντριγκες των επιτελείων, την απάθεια των μαζών. Ο Ζακ, νέος πια, είναι ενεργό μέλος μιας σοσιαλιστικής ομάδας ιδεαλιστών (ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην Οκτωβριανή Επανάσταση, και κατά συνέπεια οι ρόλοι σοσιαλιστών και κομμουνιστών δεν έχουν ακόμη διαχωριστεί) με επικεφαλής τον Πιλότο, έναν θεωρητικό της επανάστασης και εγκέφαλο της ομάδας.

Μια συναρπαστική αναπαράσταση της ιστορικής στιγμής που προηγήθηκε του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Τίτλος βιβλίου:Οι Τιμπώ
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα: Το καλοκαίρι του 1914: Επίλογος
Τίτλος πρωτότυπου:Les Thibault, I, II, III
Εκδότης:Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Συντελεστές βιβλίου:Du Gard, Roger Martin, 1881-1958 (Συγγραφέας)
Νίκας, Γ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789600515145
Σειρά εκδότη:Ξένη Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2011
Τόμος:2/2
Σημείωση:Εισαγωγή: Γ. Νίκας. Επίμετρο: Ν.Ε. Καραπιδάκης.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες