Βασικές έννοιες αστικού δικαίου

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2011
ISBN:
9789604457564
Σελίδες:
686
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βασικές έννοιες αστικού δικαίου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Βασικές έννοιες αστικού δικαίου
Αντικείμενο της παρούσας δεύτερης ενημερωμένης έκδοσης του βιβλίου αυτού είναι η ανάλυση βασικών εννοιών του Αστικού Δικαίου. Της ανάλυσης αυτής προηγείται μια σύντομη εισαγωγή στο δίκαιο.
Κύριος στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους φοιτητές μη Νομικών Σχολών, που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τη νομική επιστήμη, να κατανοήσουν και να αφομοιώσουν τις σημαντικότερες έννοιες του Αστικού Δικαίου και ιδιαίτερα των Γενικών Αρχών και του Ενοχικού Δικαίου. Για το λόγο αυτό το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αναφέρεται σε αυτά τα δύο τμήματα του Αστικού Δικαίου.
Εξάλλου, με δεδομένο το ρόλο που διαδραματίζουν στις σύγχρονες συναλλαγές, όχι μόνο οι ρυθμιζόμενες από τον Αστικό Κώδικα συμβάσεις, στο πλαίσιο του Ενοχικού Δικαίου εξετάζονται και οι πλέον διαδεδομένες στην εποχή μας συμβάσεις, όπως είναι η χρηματοδοτική μίσθωση (leasing), η πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring) και η δικαιόχρηση (franchising).
Η διάρθρωση της ύλης, η σύντομη και απλοποιημένη ανάλυση νομικών εννοιών και η αναφορά σε ένα σημαντικό αριθμό παραδειγμάτων έχουν σκοπό να καταστήσουν πιο προσιτές και ευεξήγητες τις βασικές έννοιες του Αστικού Δικαίου.
Τίτλος βιβλίου:Βασικές έννοιες αστικού δικαίου
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Αγαλλοπούλου, Πηνελόπη Χ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604457564
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες