Το σύνταγμα της Ελλάδας και ο κανονισμός της βουλής

Εισαγωγή - Σταθμοί της συνταγματικής ιστορίας - Ευρετήριο
Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2020
ISBN:
9789606481017
Σελίδες:
372
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το σύνταγμα της Ελλάδας και ο κανονισμός της βουλής
Τιμή εκδότη:€28,00
Η τιμή μας: €26,60
Το σύνταγμα της Ελλάδας και ο κανονισμός της βουλής
Στον τόμο περιέχονται το Σύνταγμα της Ελλάδας, όπως διαμορφώθηκε από την Θ΄ Αναθεωρητική Βουλή, και ο Κανονισμός της Βουλής, ενημερωμένος και με τις τελευταίες τροποποιήσεις του τον Νοέμβριο του 2019. Προτάσσεται σε κάθε κείμενο Εισαγωγή, στην οποία επιχειρείται η συνοπτική σκιαγράφηση της συνταγματικής μας ιστορίας, αναδεικνύονται δε οι βασικές επιλογές και τα κύρια χαρακτηριστικά του Συντάγματος της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας και των τεσσάρων αναθεωρήσεών του, καθώς επίσης του Κανονισμού της Βουλής, όπως τέθηκε σε ισχύ τον Ιούνιο του 1987 και ισχύει σήμερα μετά τις τριάντα δύο τροποποιήσεις του.

Τον τόμο συμπληρώνει παράρτημα, με τους σταθμούς της συνταγματικής μας ιστορίας, πίνακες –όπου παρατίθενται, κατά τη σειρά και την περίοδο άσκησης των καθηκόντων τους, οι Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας, οι Πρόεδροι της Βουλής και οι Πρωθυπουργοί, καθώς επίσης η ημερομηνία διεξαγωγής και ο νικητής των εθνικών εκλογών μετά το 1974– και αναλυτικό θεματικό ευρετήριο των διατάξεων του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής. Έτσι, η έκδοση γίνεται περισσότερο χρηστική.

Ο τόμος αποτελεί αναμορφωμένη και εμπλουτισμένη μορφή της έκδοσης του Συντάγματος της Ελλάδας που είχαν επιμεληθεί, τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, οι αείμνηστοι Αριστόβουλος Μάνεσης και Γιώργος Παπαδημητρίου.
Τίτλος βιβλίου:Το σύνταγμα της Ελλάδας και ο κανονισμός της βουλής
Υπότιτλος βιβλίου:Εισαγωγή - Σταθμοί της συνταγματικής ιστορίας - Ευρετήριο
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Σωτηρέλης Γιώργος Χ. (Συγγραφέας)
Ξηρός, Αθανάσιος Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606481017
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2020
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες