Ο θαυμάσιος

Εκδότης:
Πληθώρα
Έτος:
2011
ISBN:
9789608203068
Σελίδες:
200
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο θαυμάσιος
Εκτός κυκλοφορίας
Ο θαυμάσιος
Η ιστορία της ζωής του "θαυμάσιου" εμπεριείχε την έντονη επιθυμία να γίνει ένας από τους "φίλους" του, επιθυμία η οποία τον παρασύρει σε μακρινά ταξίδια, σε εικόνες ζωής αλλά και σκληρές στιγμές, που τις αντιμετωπίζει όχι με μοιρολατρία, αλλά με ουσιαστική αποφασιστικότητα.

Η αγάπη του για τη γνώση, χρωματίζει την προσωπικότητα του με τα πιο ζωντανά χρώματα του πνεύματος ακόμα και αν είναι ματωμένα..

Οι επιλογές του ταυτίζονται θεωρητικά και πρακτικά, μα οι εκπλήξεις της ζωής τον οδηγούν σε αντιφάσεις που αντιμετωπίζει με στωικότητα.

Οι εμπειρίες του αποτελούν γερές δόσεις μαθητείας και παράλληλα, μια εναλλακτική θεώρηση των δεινών της θνητής ζωής, για κάθε αναγνώστη που διχάζεται από τα ανθρώπινα πάθη και ταλαιπωρείται από "ανεπιθύμητους επισκέπτες".

Ο "θαυμάσιος" είναι κομμάτι του λογιστικού και του επιθυμητικού κάθε ανθρώπινου όντος, είναι μέσα μας, ακόμα και αν δεν τον έχουμε συναντήσει. Εκπροσωπεί τη θέληση και την διαλλακτικότητα, την πνευματική σοφία και μας προτείνει μέσα από την πορεία της ζωής του τρόπους για την βελτίωση της δικής μας. Αποκαλύπτει στον καθένα από εμάς ξεχωριστά, τις ανώτερες ιέες που ο
ίδιος έχει αντικρίσει μέσα από την τραγικότητα των στιγμών. Μας υπενθυμίζει την αξία της ηθικής, της λογικής αλλά και της αγάπης.

Ο τρόπος για να δούμε τις Ιδέες; Για εκείνον είναι ο μονόδρομος της γνώσης.
Τίτλος βιβλίου:Ο θαυμάσιος
Εκδότης:Πληθώρα
Συντελεστές βιβλίου:Σπυράκου, Βέρα (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9608203066
9789608203068
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση:Νοέμβριος 2011
Τόμος:
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες