Η τριλογία της Αβρούπολης

Τα νοερά καλοκαίρια
Εκδότης:
Πικραμένος Γιάννης
Έτος:
2011
ISBN:
9789606628375
Σελίδες:
352
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η τριλογία της Αβρούπολης
Τιμή εκδότη:€22,89
Η τιμή μας: €20,60
στο καλάθι
Η τριλογία της Αβρούπολης
Στο νέο αυτό μυθιστόρημα της βραβευμένης συγγραφέως Ακακίας Κορδόση πρωταγωνιστεί ένα νεαρό κορίτσι, η Αλίκη, που -μέσα από την αλληγορικότητα των καλοκαιριών της- παρακολουθούμε την εξέλιξή του από τα πρώιμα εφηβικά χρόνια, τα "χρόνια της αθωότητας", ως την τρίτη σχεδόν δεκαετία της ζωής της, όπου γίνεται και η πραγματική, βίαιη ενηλικίωσή της. Στο "Πρώτο καλοκαίρι" δύο παιδιά μαγεύονται από μια επιστολή που καταφθάνει από το μακρινό παρελθόν και ακολουθούν τη φαντασίωση ενός ονειροπόλου τεχνίτη, ενώ στο "Δεύτερο καλοκαίρι" μια παρέα εφήβων πραγματοποιεί την πολυπόθητη εκδρομή σε ένα νησάκι της λιμνοθάλασσας. Στο τελευταίο μέρος της τριλογίας, "Τα άλλα καλοκαίρια", η αφορμή είναι μια ερωτική ιστορία και ένα αισθηματικό αδιέξοδο, αλλά η Ακακία Κορδόση μέσα από ένα έξοχο ποιητικό κείμενο, το κείμενο των χρωμάτων, κάνει ένα από τα αγαπημένα της ψυχογραφικά μακροβούτια. Η ηρωίδα πέρασε από τη ροζ στην γαλάζια περίοδο, από εκεί στην ασημιά περίοδο της εφηβείας για να καταλήξει στην κόκκινη, όπου την περίμενε η τραυματική ενηλικίωση. Το μεγαλύτερο μέρος της τριλογίας λαμβάνει χώρα στην ιδεατή πόλη της ήρεμης και ζεστής λιμνοθάλασσας, την Αβρούπολη, και τελειώνει στην Αθήνα.

Το καινούριο αυτό βιβλίο της Ακακίας Κορδόση αποτελείται από τρία προηγούμενα έργα της ίδιας συγγραφέως, τα οποία συνδέθηκαν με νέα οπτική, αποκτώντας με τον τρόπο αυτόν και μια καινούρια λογοτεχνική προσωπικότητα και υπόσταση. Η πλοκή απέκτησε πλέον άλλο ενδιαφέρον και σασπένς, οι ήρωες ολοκληρώθηκαν περαιτέρω ως χαρακτήρες, οι πράξεις τους απέκτησαν καινούριες ερμηνείες, οι χώροι δράσης οριοθετήθηκαν με μια νέα δυναμική.

Βαθιά και αποκλειστικά ανθρωποκεντρική συγγραφέας η Ακακία Κορδόση με ένα λιτό και "ευγενές" συγγραφικό χέρι μάς παραδίδει πλέον μια τριλογία για τα χρόνια της αθωότητας και την ενηλικίωση, τη φιλία και τον έρωτα, την οικογένεια, τη ζωή και τον θάνατο...
Τίτλος βιβλίου:Η τριλογία της Αβρούπολης
Υπότιτλος βιβλίου:Τα νοερά καλοκαίρια
Εκδότης:Πικραμένος Γιάννης
Συντελεστές βιβλίου:Κορδόση, Ακακία (Συγγραφέας)
ISBN:9789606628375
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2011
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες