Προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά

Παρεμβάσεις στο πλαίσιο της οικογένειας και του σχολείου
Εκδότης:
Τόπος
Έτος:
2011
ISBN:
9789604990122
Σελίδες:
214
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά
Τιμή εκδότη:€18,90
Η τιμή μας: €17,01
στο καλάθι
Προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά
Το βιβλίο επιχειρεί μία εκτενή επισκόπηση των διαθέσιμων, σε διεθνές επίπεδο, ερευνητικών στοιχείων που αφορούν στα παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς και των νέων θεωρητικών μοντέλων προσέγγισης των προβληματικών καταστάσεων στο πλαίσιο του σχολείου και της οικογένειας. Περιγράφει τα βασικά στοιχεία της ψυχοσυναισθηματικής και διαπροσωπικής λειτουργίας αλλά και της οικογενειακής δυναμικής αυτών των παιδιών, τους παράγοντες επικινδυνότητας, τους προστατευτικούς παράγοντες, καθώς και τα σχολικά τους προβλήματα. Έμφαση δίνει, επίσης, στην παρουσίαση των σύγχρονων ψυχοπαιδαγωγικών και ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των αποδιοργανωτικών και διαταρακτικών συμπεριφορών και για την ενσωμάτωση των παιδιών στο σχολείο. Παράλληλα ασκεί κριτική στην παραδοσιακή ψυχιατρική προσέγγιση των προβλημάτων συμπεριφοράς και προτείνει ένα ενταξιακό μοντέλο συμβουλευτικής παρέμβασης στο πλαίσιο του σχολείου. Σημαντικές είναι, τέλος, και οι αναλυτικές παρουσιάσεις κλινικών περιπτώσεων.

Στόχος του βιβλίου είναι η ανάπτυξη μιας ολιστικής προσέγγισης των διαταραχών και των προβλημάτων συμπεριφοράς και η δημιουργική σύνθεση των διαφόρων θεωρητικών μοντέλων και των διαθέσιμων ψυχοπαιδαγωγικών/ψυχοθεραπευτικών τεχνικών σε ένα ευρύτερο οικοσυστημικό πλαίσιο παρέμβασης. Το βιβλίο απευθύνεται στους κλινικούς και τους σχολικούς ψυχολόγους, τους εκπαιδευτικούς, τους ειδικούς παιδαγωγούς, καθώς και σε όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας οι οποίοι έρχονται σε επαφή με παιδιά που εμφανίζουν ήπια ή σοβαρότερα προβλήματα συμπεριφοράς.

Μία πληρέστερη έκδοση του βιβλίου κυκλοφορεί, επίσης, στα αγγλικά με τον τίτλο: "Children with behavioral problems: Ecosystemic psychodynamic interventions within family and school context" (New York: Nova Science).
Τίτλος βιβλίου:Προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά
Υπότιτλος βιβλίου:Παρεμβάσεις στο πλαίσιο της οικογένειας και του σχολείου
Εκδότης:Τόπος
Συντελεστές βιβλίου:Κουρκούτας Ηλίας Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604990122
Σειρά εκδότη:Επιστημονικές Εκδόσεις
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2011
Ηλικίες:
Σημείωση:Επανέκδοση: "Ελληνικά Γράμματα", 2007.
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες