Χρήμα, πίστη, τράπεζες

Μια ευρωπαϊκή προσέγγιση
Εκδότης:
Κριτική
Έτος:
2011
ISBN:
9789602187555
Σελίδες:
1079
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χρήμα, πίστη, τράπεζες
Τιμή εκδότη:€91,57
Η τιμή μας: €82,41
στο καλάθι
Χρήμα, πίστη, τράπεζες
Σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας και ραγδαίων αλλαγών στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, το "Χρήμα, πίστη, τράπεζες" βοηθά τον αναγνώστη να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Οι συγγραφείς αποσαφηνίζουν τα πιο περίπλοκα θέματα των σύγχρονων αγορών και των εργαλείων τους χωρίς να κουράζουν. Στον αντίποδα της στεγνής γλώσσας των στελεχών, εμβαθύνουν σε κάθε πτυχή του χρηματοπιστωτικού τομέα με πλήθος παραδειγμάτων και παραπομπών, ξεδιπλώνοντας όλες τις επιμέρους θεωρίες, μακριά από κάθε είδους δογματισμό.

Στο βιβλίο παρουσιάζεται ολοκληρωμένα η χρηματοοικονομική και νομισματική θεωρία, με ερμηνείες, ακόμη και για τα πρόσφατα γεγονότα, όπως η έκρηξη των δανείων μειωμένης εξασφάλισης (subprimes), που κατέληξε σε παγκόσμια πιστωτική κρίση και στη χρεοκοπία μεγάλων οργανισμών, τονίζοντας την ανάγκη μεταρρυθμίσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Συγχρόνως εξετάζονται τα ζητήματα θεσμών και νομισματικής πολιτικής που εγείρονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο των κεντρικών τραπεζών και των αρχών εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς και στο εύρος των παρεμβάσεών τους -ένα από τα πιο καυτά θέματα του δημόσιου διαλόγου- αναλύονται με κριτική ματιά ευθύνες και περιορισμοί, συγκρούσεις και εναλλακτικές στρατηγικές. Ανάλογης σημασίας είναι η κριτική θεώρηση της αποτελεσματικότητας της αγοράς σε συνεχή αντίστιξη με τη συμπεριφορική χρηματοοικονομική.

Το βιβλίο καλύπτει και άλλα επίκαιρα θέματα, όπως η διαφάνεια της νομισματικής πολιτικής, με έμφαση στην ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση.

Ένα σύγχρονο εγχειρίδιο με παραδείγματα, ασκήσεις και ερωτήσεις για την καλύτερη κατανόηση, πλούσιο υλικό για τις τραπεζικές υπηρεσίες και τα νομισματικά θέματα, καθώς και χρήσιμες πηγές από το διαδίκτυο που βοηθούν το φοιτητή να αποκτήσει μια ξεκάθαρη εικόνα για το χρηματοοικονομικό σύστημα και τη λειτουργία του.
Τίτλος βιβλίου:Χρήμα, πίστη, τράπεζες
Υπότιτλος βιβλίου:Μια ευρωπαϊκή προσέγγιση
Τίτλος πρωτότυπου:The Economics of Money, Banking and Finance: A European Text
Εκδότης:Κριτική
Συντελεστές βιβλίου:Howells, Peter (Συγγραφέας)
Bain, Keith (Συγγραφέας)
Μιχαλά, Τατιάνα (Μεταφραστής)
Βασίλα, Άννα (Μεταφραστής)
Δασκαλάκης, Παναγιώτης (Μεταφραστής)
Παπαζαχαρίου, Πέτρος (Επιμελητής)
ISBN:9789602187555
Σειρά εκδότη:Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες