Καλλικράτης και κοινωνία των πολιτών

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2011
ISBN:
9789604457335
Σελίδες:
135
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Καλλικράτης και κοινωνία των πολιτών
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €14,25
στο καλάθι
Καλλικράτης και κοινωνία των πολιτών
Η "Κοινωνία των Πολιτών" αναδεικνύεται σήμερα σε σημαντική και υπολογίσιμη παράμετρο της πολιτικής ζωής και στην Ελλάδα, ακολουθώντας με αρκετή καθυστέρηση τα τεκταινόμενα σε Ευρώπη και Αμερική. Όμως, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι αναπτύσσεται με τον ίδιο τρόπο ή ότι δεν παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από τα ισχύοντα διεθνώς. Είναι επιτακτική η ανάγκη να μελετηθεί περισσότερο και εις βάθος, ειδικά καθώς θα επεκτείνεται η δράση της και θα εμπλέκεται πλέον και στην παραγωγή -ή και την εφαρμογή- πολιτικών και την άσκηση διοίκησης.

Ο "Καλλικράτης" είναι ένα από τα πρώτα νομοθετήματα που "αναγνωρίζει" την "Κοινωνία των Πολιτών" ως "συνομιλητή" και συμμέτοχο στη διοίκηση. Ως εκ τούτου, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον νομικό επιστήμονα η μελέτη των συγκεκριμένων προβλέψεων που αφορούν στη σύνδεση αυτών των δύο σφαιρών κοινωνικής και πολιτικής δράσης.

Ο νόμος εισάγει συγκεκριμένους θεσμούς που αφορούν στην "Κοινωνία των Πολιτών": την Επιτροπή Διαβούλευσης, το Συμβούλιο Μεταναστών και τον Συμπαραστάτη του Δημότη και του Πολίτη. Παράλληλα, επεκτείνει την αιρετότητα, ενθαρρύνει την ηλεκτρονική διαβούλευση και ενισχύει τη διαφάνεια, που είναι παράγοντες εξαιρετικά υποστηρικτικοί της λειτουργίας της.

Υπό το επιστημονικό "βλέμμα" της Νομικής Κοινωνιολογίας, εξετάζεται η δομή των νέων αυτών θεσμών και ο τρόπος λειτουργίας τους μέσα στο ελληνικό αυτοδιοικητικό περιβάλλον καθώς και η επίδραση που είναι δυνατόν να έχουν στην εξέλιξη της "Κοινωνίας των Πολιτών" στη χώρα μας.
Τίτλος βιβλίου:Καλλικράτης και κοινωνία των πολιτών
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Γερογιάννη, Μαρία Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604457335
Σειρά εκδότη:Δίκαιο και Κοινωνία στον 21ο Αιώνα.
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2011
Σημείωση:Πρόλογος: Θ. Ξηρός.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες