Άγρια παιδιά

Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2011
ISBN:
9789605015688
Σελίδες:
366
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Άγρια παιδιά
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Άγρια παιδιά
Ένα εντεκάχρονο αγόρι, ο Χάρισον ή αλλιώς Χάρι, που έχει πρόσφατα φτάσει από την Γκάνα με τη μητέρα του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, αποφασίζουν να εγκατασταθούν σε μια περιοχή με δημοτικά διαμερίσματα, όπου συνυπάρχει πλήθος μεταναστών. Ο Χάρι προσπαθεί να προσαρμοστεί στην καινούργια του εγγλέζικη ζωή βλέποντας, ακούγοντας και προσπαθώντας πάντα με καλή διάθεση να μάθει όλα τα μαγικά τρικ που θα του εξασφαλίσουν την επιβίωσή του στην πόλη: τις συμμορίες στους δρόμους, το ντύσιμο, το περπάτημα. Όταν όμως ένα αγόρι βρίσκεται ξαφνικά μαχαιρωμένο στον δρόμο και η αστυνομία συναντά ένα τείχος σιωπής, ο Χάρι, εξαιρετικά αισιόδοξη φύση, αποφασίζει να διερευνήσει μόνος του το έγκλημα, θέτοντας σε κίνδυνο τον εύθραυστο προστατευτικό ιστό που έχει υφάνει η μητέρα του γύρω από την οικογένειά της.

Μια ιστορία αθωότητας, ελπίδας και σκληρής πραγματικότητας, το μυθιστόρημα του Κέλμαν είναι το μαγευτικό πορτρέτο ενός αγοριού που ισορροπεί στο χείλος της ενηλικίωσης. Ένα δυνατό και εντυπωσιακό μυθιστόρημα, με φόντο μια πολυπολιτισμική γειτονιά ελεγχόμενη από συμμορίες, όπου η επιβίωση γίνεται η κινητήριος δύναμη πίσω από κάθε πράξη.

Ο Κέλμαν είναι ένας εξαίρετος παρατηρητής της ζωής και την καταγράφει με μεγάλη δεξιοτεχνία. Γνωρίζει τον κόσμο των αγοριών, τη γλώσσα τους, τις σκέψεις τους, το χιούμορ τους, και η φωνή του Χάρι είναι εκτυφλωτικά αυθεντική. Οι διάλογοί του είναι κοφτεροί, υπάρχει μια ζωντάνια και μια αβίαστη ευφυΐα.
Τίτλος βιβλίου:Άγρια παιδιά
Τίτλος πρωτότυπου:Pigeon English
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Kelman, Stephen, 1976- (Συγγραφέας)
Σχινά, Κατερίνα (Μεταφραστής)
ISBN:9789605015688
Σειρά εκδότη:Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2011
Σημείωση:Σημείωσεις, επίμετρο: Κατερίνα Σχινά. Υποψήφιο για το Βραβείο Man Booker 2011.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες