Κάθε γράμμα μια ιστορία... (τ.2)

Το αλφαβητάρι από παιδιά που συνδυάζει γνώση και δημιουργία
Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2011
ISBN:
9789604562992
Σελίδες:
64
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κάθε γράμμα μια ιστορία...
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
στο καλάθι
Κάθε γράμμα μια ιστορία... (τ.2)
Mε αφορμή τα 24 γράμματα του ελληνικού αλφάβητου δημιουργήθηκαν ευφάνταστες και περιπετειώδεις ψηφιακές ιστορίες από παιδιά για παιδιά (4-8 ετών), με σκοπό την άσκηση και την καλλιέργεια του προφορικού και γραπτού λόγου, της σκέψης, της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της πρωτοτυπίας μέσα σε ένα πλαίσιο επικοινωνίας και συνεργατικής μάθησης με τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Μέσα από την καλαίσθητη εικονογράφηση των παιδιών, τα κείμενα και τις ψηφιακές αφηγήσεις τους, δίνεται η δυνατότητα για πολλαπλές αναγνώσεις.

Στηρίζεται στις αρχές του νέου σχολείου, όπου το παιδί ως "μικρός διανοούμενος" συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία της μάθησης και αποκτά ευχέρεια στη χρήση της γλώσσας, προφορικά και γραπτά, ενώ παράλληλα εισάγεται αβίαστα κι ευχάριστα στο ψηφιακό περιβάλλον.

Το έργο αποτελείται από δύο έντυπα βιβλία (Α΄ και B΄ τεύχος) που περιέχουν κείμενο με οδηγίες για γονείς, τις εικονογραφημένες ιστορίες και δύο DVD με τις ψηφιακές αφηγήσεις των ιστοριών.
Θεωρούμε απαραίτητη τη χρήση του έντυπου βιβλίου μαζί με το DVD. Το βιβλίο δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να διαβάσει την κάθε ιστορία, να δει πώς τα παιδιά δίνουν διαφορετική τροπή και συνέχεια, πώς αλλάζουν το τέλος κάποιας ιστορίας και να θαυμάσει τις εξαιρετικές ζωγραφιές τους.
Στο DVD μπορεί να δει πώς τα παιδιά επέλεξαν αυτές τις ιστορίες να τις αφηγηθούν, ποιους ήχους και ποια μουσική θεώρησαν ότι τις ταιριάζει, προσδίνοντας μεγαλύτερη ζωντάνια, ώστε να τις κάνει πιο ενδιαφέρουσες για τον ακροατή-θεατή.

Επίσης σε κάθε DVD περιλαμβάνεται μια διαδραστική εφαρμογή για κάθε ιστορία, με κενά για λέξεις που λείπουν και αρχίζουν από το συγκεκριμένο γράμμα. Τα παιδιά μπορούν να ασκηθούν επιλέγοντας με το ποντίκι την κατάλληλη λέξη από μια λίστα που τους δίνεται και να την τοποθετήσουν γεμίζοντας το κενό.
Τίτλος βιβλίου:Κάθε γράμμα μια ιστορία...
Υπότιτλος βιβλίου:Το αλφαβητάρι από παιδιά που συνδυάζει γνώση και δημιουργία
Περιέχει:DVD με ψηφιακές αφηγήσεις από παιδιά για παιδιά.
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Κοτρωνίδου, Ιωάννα (Συγγραφέας)
Τόζιου, Τάνια (Συγγραφέας)
ISBN:9789604562992
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2011
Τόμος:2/2
Σημείωση:Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του νέου ψηφιακού σχολείου.
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες